Австралийският град Бризбейн официално бе обявен за домакин на лятното

...
Австралийският град Бризбейн официално бе обявен за домакин на лятното
Коментари Харесай

Бризбейн ще е домакин на лятната Олимпиада през 2032 година

Австралийският град Бризбейн публично бе разгласен за хазаин на лятното издание на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2032 година. Това се случи по време на сесията на Международния олимпийски комитет (МОК) в Токио, съобщи CNN.

„ Брисбейн 2032 е първият предстоящ хазаин, който е определен и се е възползвал напълно от новия еластичен метод за избор на олимпийски домакини “, съобщи президентът на МОК Томас Бах.

Олимпиадата би трябвало да продължи от 23 юли до 8 август, до момента в който Параолимпийските игри ще се състоят от 24 август до 5 септември на общо 37 местоположения.

Около Бризбейн гравитират и други огромни спортни събития в идващите години, като да вземем за пример Световната баскетболна купа за дами (FIBA) през 2022-ра и Световната футболна купа за дами на ФИФА през 2023-та.

Досега Австралия е била хазаин на най-големия състезателен конгрес два пъти – през 1956 година в Мелбърн и през 2000 година в Сидни.

През 2032 година по проект би трябвало да се организира 35-ото издание на лятната Олимпиада. Изборът на Бризбейн е предстоящ, защото кандидатурата на града се разисква от няколко месеца насам.

В идния петък следва откриването на Токио 2020 с година забавяне поради пандемията от COVID-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР