Австралийските власти ще спрат да плащат всички субсидии и обезщетения,

...
Австралийските власти ще спрат да плащат всички субсидии и обезщетения,
Коментари Харесай

Австралия спира да плаща обезщетения на бизнеса заради Covid

Австралийските управляващи ще спрат да заплащат всички дотации и компенсации, свързани с пандемията, откакто 80% от възрастното население е имунизирано, съобщи министърът на финансите на страната Джош Фрейденберг, предадоха организациите.

Двата най-населени щати в страната - Нов Южен Уелс и Виктория, както и Австралийската столична територия, ще бъдат първите, в които ще бъде отстранено подпомагащото финансиране.

Фрейденберг добави, че „ предприятията в Нов Южен Уелс и Виктория, както и Австралийската столична територия, скоро ще прекратят дотациите за заплати, наложени от държавното управление на фона на пандемията “, защото тези райони се приближават до 80% имунизация.

Министърът уточни, че " федералното държавно управление ще спре ограниченията за финансова поддръжка незабавно щом основните цели за имунизация бъдат реализирани ". Регионалните управляващи обаче могат да продължат финансовата поддръжка от личните си бюджети.

Фрайденберг сподели още, че откакто в районите възрастното население е имунизирано на 70%, ще стартира поетапно анулация на компенсациите за тези, които са изгубили работата си заради пандемията или са изгубили забележителна част от приходите си. След 80% имунизация тези заплащания ще спрат изцяло.

" Не можем да изкореним вируса и би трябвало да се научим да живеем с него. Икономиката ни се възвърне бързо от първата вълна на Covid-19 и имаме всички благоприятни условия да го създадем още веднъж, когато рестриктивните мерки бъдат анулирани ", сподели Фрайденберг.

Федералното министерство на опазването на здравето предвижда, че Нов Южен Уелс и Австралийската столична територия ще имунизират 80% от жителите си над 12 години до края на октомври, а Виктория при започване на ноември тази година.

Според Федералното министерство на опазването на здравето от 25 януари 2020 година в страната са регистрирани повече от 102 000 инфектирани с ковид. От тях 80 000 души са се възстановили, а умрелите са едвам 1278.

През юни 2021 година в Австралия стартира нова вълна от разпространяване на ковид, с която управляващите към момента се пробват да се оправят, като в същото време имунизират жителите. Повече от 77% от възрастните в страната, чието население е 25.6 милиона, са били имунизирани против Covid-19.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР