Австралийската полиция обяви днес, че разследва информацията за десетки случаи

...
Австралийската полиция обяви днес, че разследва информацията за десетки случаи
Коментари Харесай

Австралия търси виновниците за криза с игли, открити в ягоди и други плодове

Австралийската полиция разгласи през днешния ден, че проверява информацията за десетки случаи на игли за шиене, забити в ягоди и други плодове, сложени за свободна продажба в страната. Тя предизвести, че виновните за това са застрашени със затвор от 10 години съгласно австралийското законодателство, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Проблемът провокира сериозна суматоха в хранителната промишленост на Австралия и спря износа на страната за Нова Зеландия. Той принуди най-малко една плантация за произвеждане на ягоди да изхвърли плодовете си в разгара на сезона. Друга плантация конфигурира железни детектори, оповестиха медиите в Австралия.

Иглите в началото бяха открити в ягодите от един снабдител в северния щат Куинсланд, само че към този момент се появяват в цялата страна.

Полицията в щата Нов Южен Уелс заяви през днешния ден, че игли са били открити в над 20 щайги с ягоди и че има информация за открити игли и при банани, и ябълки.

Смята се, че действието е съзнателно, на един или повече причинители, показва BBC News. Полицията в други австралийски щати също проверява информацията за подобен бойкот, само че не дава информация за броя на жалбите.

" Подобни произшествия се преглеждат като " заразяване ", което е съществено нарушение и води до 10 години затвор ", съобщи детективът от полицията в Нов Южен Уелс Дани Доуърти пред медии в Сидни.

Един човек заяви, че има леки пострадвания в устата, откакто отхапал от ягода с игла в нея.

Предишни случаи на заразяване в Австралия са довели до арест, само че не и до присъди.

Ягодовата промишленост основава оборот от 160 милиона австралийски $ (115 милиона щ. долара), съгласно бранша, като по-голяма част от плодовете се употребяват в страната. Малка част от реколтата се употребява в Нова Зеландия.

Два от най-големите супермаркети в Нова Зеландия стопираха доставките на австралийски ягоди, макар че министерство на биосигурността, сигурността на храните и селските общини на Нова Зеландия удостовери, че ягоди с игли не са достигнали до рафтовете на магазините в страната.

Австралийската полиция заяви през днешния ден, че към момента търси обвинен или претекст за закононарушението.

Междувременно потребителите започнаха да заобикалят да купуват този плод, макар че шест от засегнатите марки бяха изтеглени от комерсиалната мрежа. Най-уязвим от възможен дълготраен спад на пазара е щатът Куинсланд, който е най-големият регион за произвеждане на ягоди в страната.

Health Alert: Strawberries Have Been Stripped From Supermarket Shelves & Growers Are Dumping Tons of The Crop as Police in Australia Hunt For The Individuals Putting Sewing Needles in The Fruit.

A $100,000.00 Reward Offered In Catching The Perpetrators.pic.twitter.com/SKHL3E7HTh

— ~Marietta️ (@MariettaPosts) September 17, 2018
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР