Австралийската полиция и военни скоро ще започнат да карат с

...
Австралийската полиция и военни скоро ще започнат да карат с
Коментари Харесай

Австралия почва контролирано да извозва пасажери на блокирани круизи

Австралийската полиция и военни скоро ще стартират да карат с хеликоптери лекари на няколко круизни кораба, блокирани покрай Сидни, с цел да тестват близо 9 000 души на тях за ковид COVID-19, съобщи БГНЕС.
Операцията във боен жанр, която би трябвало да стартира през идните почивни дни, е ориентирана към разрешаване на опълчването сред операторите на круизните линии и управляващите, които се притесняват, че вълна от нови случаи на ковид би препълнила локалните лечебни заведения.
Австралия издаде възбрана за всички круизни лайнери в средата на март, само че по-късно позволи на австралийските жители да се приберат от четири кораба - решение, донесло до над 450 нови случая на COVID-19 в страната.
" Държа за това ", съобщи комисарят на полицията Мик Фулър от щата Нов Южен Уелс, който включва Сидни и където се намират множеството круизни кораби. " Страхът ми е да смъква 9 000 души от круизните кораби и да ги слага в изолираност, без да знаем дали имат вируса или могат да развият признаци, което би натоварило безусловно нашата болнична система ", сподели той.
" Ще пуснем лекари на осем кораба с 9 000 души Това е огромна задача сама по себе си ", добави той.
Фулър разясни, че всеки, за който се окаже, че се нуждае от незабавна здравна помощ, ще бъде откаран до уреди на сушата, само че се чака корабите да се насочат към пристанищата си с останалата част от екипажите си.
Местни медии оповестяват, че общо 18 кораба, регистрирани в чужбина, са в австралийски води или пристанища с до 15 000 души екипаж на борда. Съобщава се, че притежателите на кораби са поискали на екипажите, заседнали на кораби, да бъде позволено да се приберат до техните страни.
Но до момента в който управляващите в Западна Австралия позволиха на към 800 немски пасажери от круизни кораби да отлетят вкъщи предишния уикенд, формалните лица се погрижиха да създадат същото за хиляди екипажи.
Австралия е записала повече от 5000 случая на COVID-19 и 23 смъртни случая.
Още: " В Италия може би стигнаха платото на болестта с ковид, само че СЗО е мощно обезпокоена за света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР