Австралийската овчарка е умно и покорно животно. То е силно

...
Австралийската овчарка е умно и покорно животно. То е силно
Коментари Харесай

Дресура и обучение на австралийска овчарка

Австралийската овчарка е мъдро и безропотно животно. То е мощно привързано към своя собственик и се радва да му угоди и да получи неговото утвърждение. Това са чудесни качества за възпитанието и образованието на животното. Благодарение на тях австралийската овчарка може да бъде научена безусловно на всичко.

Не буди удивление фактът, че австралиецът се среща във фермите, където е пастирско куче, употребявано в помощ на фермера за ръководство на едри говеда. В същото време то се употребява и като лидер на слепи хора и за лечебна работа.

Австралийската овчарка обича да работи, има изобилен ресурс от сила и с наслада извършва отговорностите си. Независимо дали е работно куче, или домакински любим, животното има потребност от образование и социализация.

Социализацията стартира още от момента, в който кученцето бъде признато в новия си дом. За наслада австралийските овчарки са доста общителни животни и се схващат добре както с членовете на фамилията от всяка възраст, по този начин и с други домашни любимци. Специални условия не са нужни, само че въпреки всичко дребното кутре би трябвало постоянно да бъде извеждано на открито, с цел да свикне със средата, измежду която ще живее и да се отнася умерено към градското гъмжило, в случай че живее в града, или към други животни, включително и горски, в крайградските региони.

След социализацията образованието може да стартира още на възраст от 2 месеца. При образование на австралийската овчарка се взима поради характера на породата.

 Aвстралийска овчарка

Тъй като това е доста ефективно и интензивно животно, което мъчно се стопира на едно място, нужно е да се прояви неотстъпчивост и неизменност в тренировките, само че никога неучтивост. Силният темперамент на кучето няма да понесе физическо малтретиране. То се поддава на похвали и стимулиране с лакомства. Разнообразието в образованието, включването на игри в процеса, се харесва на игривия характер на това животно и то се оправя с лекост с поставените му задания.

Подходящи са извършения за сръчност, кросове и други мощно дейни действия, осигуряващи вярното развиване на австралиеца. Това е спортно куче и може да съпровожда стопанина си, в случай че той спортува интензивно.

Животните от тази порода са способни да научат доста трикове, тъй че дресурата също носи триумф. Австралийската овчарка с наслада ще носи освен топките за игра, само че и пазарските чанти с хранителни артикули, стига с животното да се работи интензивно и с схващане и нюх към потребностите му.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР