Австралийката, обвинена в убийството на трима души, като им сервирала

...
Австралийката, обвинена в убийството на трима души, като им сервирала
Коментари Харесай

Убийственото свинско с гъби: Готвачката опитала да приключи бившия си четири пъти

Австралийката, упрекната в убийството на трима души, като им сервирала отровни гъби със свинско, е упрекната и в опит да погуби някогашния си сътрудник четири пъти, излиза наяве от правосъдни документи, съобщи Би Би Си.

„ Наистина желая да повторя, че нямах безусловно никаква причина да контузвам тези хора, които обичах “, споделя домакинята

49-годишната Ерин Патерсън беше упрекната в три убийства и пет опита за ликвидиране в четвъртък.

Обвиненията в убийството са свързани със фамилен обяд, който тя провела през юли в дома си в град Леонгата, Виктория.

Патерсън продължава да твърди, че е почтена.

Домакинята поканила някогашните си свекъри, а гъбите купила от супермаркет и азиатски магазин

Тя се яви за малко в съда в петък, където делото й беше отсрочено до 3 май, с цел да се даде време на прокурорите да проучват компютърното съоръжение, конфискувано от вкъщи й по време на полицейско обиск. Тя не е подала молба за освобождение под гаранция.

В правосъдни документи, оповестени в локалните медии в петък, полицията твърди, че Патерсън се е пробвала да убие някогашния си брачен партньор Саймън Патерсън три пъти сред ноември 2021 година и септември 2022 година

Предполагаемият четвърти опит бил в деня, в който тя сервирала обяда с отровните гъби и свинското на родителите му Гейл и Дон Патерсън, вуйна му Хедър Уилкинсън и нейния брачен партньор Иън Уилкинсън. Саймън Патерсън не участвал на обяда.

Ерин Патерсън сподели, че е направила ястието, употребявайки примес от гъби, закупени от супермаркет, и сушени гъби, закупени от азиатска бакалия месеци по-рано.

Домакинята поканила фамилията на някогашния си брачен партньор и сервирала ястието

След гощавката четиримата нейни посетители били откарани в болница, тъй като се разболели доста тежко, споделят от полицията.

В рамките на дни 70-годишните Гейл и Дон Патерсън и 66-годишната госпожа Уилкинсън умряли. 68-годишният господин Уилкинсън се възстановил от сериозното си положение.

Полицията счита, че четиримата са яли мощно отровни гъби, които били смъртоносни.

Ерин Патерсън е обвинена, откакто тя и двете й деца били невредими след обяда.

Тя твърди, че в никакъв случай не е имала желание да токсини гостите си и съобщи, че самата тя е била откарана в болница след храненето и са й дадени медикаменти.

Жената твърди, че случилото се е случай, нейното здраве не е наранено

Полицията акцентира сложността на случая, описвайки го като покруса, която може да „ отекне с години напред “.

„ Не мога да се сетя за друго следствие, което да е генерирало такова равнище на медиен и публичен интерес, освен тук във Виктория, само че и на национално и интернационално равнище “, сподели инспекторът от отдел „ Убийства “ Дийн Томас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР