Австралия ще остави в сила забраната за пътувания в чужбина

...
Австралия ще остави в сила забраната за пътувания в чужбина
Коментари Харесай

Австралия няма да отвори границите си поне още четири месеца

Австралия ще остави в действие възбраната за пътувания в чужбина и няма да отвори границите си най-малко още четири месеца . Това заяви през днешния ден основният хигиеничен доктор на страната Брендън Мърфи в онлайн изказване пред парламентарната комисия за битка с пандемията, съобщи ТАСС.

Коронавирусът се популяризира изключително интензивно в света и " интернационалната конюнктура сега е такава, че всяко намаляване на граничните ограничения би било извънредно рискована стъпка ", съобщи той.

В най-близко време управляващите ще обмислят намаляване на рестриктивните мерки за всеобщи прояви, само че " огромните събития ще си останат неразрешени " . Ще бъдат преразгледани и рестрикциите, засягащи спортните обекти, дребните магазинчета и детските площадки, само че " първо би трябвало да създадем оценка на риска за здравето на хората ", акцентира медикът.

До момента в Австралия са регистрирани 6659 инфектирани с ковид . Оздравелите са 4671, умрелите - 75. През изтеклото денонощие са открити 12 нови случая - най-ниският индикатор от 9 март до момента, добавя ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР