Австралия отвори отново своите граници днес - близо 600 дни

...
Австралия отвори отново своите граници днес - близо 600 дни
Коментари Харесай

Австралия отвори отново границите си, затворени преди близо 600 дни

Австралия отвори още веднъж своите граници през днешния ден - близо 600 дни откакто бяха затворени поради пандемията от новия ковид, съобщи Франс прес в понеделник.

Агенцията отбелязва, че това събитие е провокирало прочувствени подиуми на летището на Сидни - най-многолюдния австралийски град.

На 20 март 2020 година голямата страна континент вкара едно от най-суровите затваряния на граници в света, с цел да се отбрани от пандемията. Десетки хиляди австралийци, които живеят в чужбина, не можеха да влизат в родната си страна в продължение на 19 месеца. Полетите бяха необичайност, а пасажерите, които имаха разрешение да влизат в Австралия, трябваше да се подложат на скъпоструваща 14-дневна карантина в хотел, напомня Агенция Франс Прес.

Двата най-големи града в страната, Сидни и Мелбърн, взеха решение да се откажат от тези ограничения и изцяло имунизирани австралийци към този момент могат да пътуват без карантина.

Австралийската самолетна компания " Куонтас " бе заземила огромна част от самолетите си.

Днес нейният основен изпълнителен шеф Алън Джойс приветства възобновяването на интернационалните полети. Чудесно е да видиш по какъв начин австралийците могат да се видят още веднъж с околните си след толкоз дълъг интервал на разлъка, сподели той.

Това е огромен ден за Австралия, съобщи министър председателят Скот Морисън, който разгласява във " Facebook " известие, потвърждаващо, че страната към този момент е " подготвена за политане ".

На летището в Сидни през днешния ден призори първите слезли от аероплан пасажери дадоха израз на насладата си и това породи трогателни подиуми с обятия.

Беше превъзходно да дойде, сподели за медиите Тим Търнър, който не е виждал сина си от година.

Джули Чу, която се връща от Обединеното кралство, призна, че е сдържала сълзите си при кацането.

За някои, като Лусинда Ботлеро, това наново отваряне се случва прекомерно късно. Не съм виждала фамилията си от четири години, от година и половина се опитваме да влезем в страната, сподели тя.

Над милион чужденци към момента са блокирани в Австралия и не могат да видят околните си вкъщи, защото облекчаването на ограниченията се отнася основно за австралийски жители. Някои австралийски щати, където равнищата на имунизиране остават ниски, са отчасти затворени. Там наложителната двуседмична карантина се резервира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР