Австралия очаква през 2023 г. приходите от минната индустрия и

...
Австралия очаква през 2023 г. приходите от минната индустрия и
Коментари Харесай

Австралия очаква рекордни приходи от износ на енергийни продукти

Австралия чака през 2023 година приходите от минната промишленост и от експорт на сила да набъбнат с 3% - до рекордните 419 милиарда австралийски $ (286 милиарда щатски долара).

Основните мотори на растежа са повишаващите се цени на въглищата и природния газ след нашествието на Русия в Украйна, заяви държавното управление, представено от Ройтерс.

Санкциите, наложени против Русия поради нахлуването в Украйна, изпратиха цените на втечнения природен газ и въглищата до исторически върхове, подкрепяйки рекордните доходи за втория и третия по величина експорт на Австралия.

„ Перспективите са цените на енергийните първични материали да останат високи по-дълго от предстоящото, защото западните народи търсят други възможности на съветските енергийни доставки “, показва австралийското Министерство на индустрията в тримесечния си отчет за ресурсите и енергетиката.

Въпреки това институцията счита, че повишението на лихвените проценти в световен мащаб може да навреди на международната икономическа интензивност и на собствен ред да понижи приходите от експорт на запаси и сила.

Стойността на износа на полутечен природен газ се предвижда да скочи с 19% до 84 милиарда австралийски $ през 12-те месеца до юни 2023 година, макар че размерите се чака да намалеят с 3%.

Износът на въглища за отопление, употребявани в производството на електрическа енергия, се чака да нарасне с 15% до 44 милиарда австралийски $ при високи цени и малко нарастване на размера, защото австралийските въглища се смятат за главната опция на по-високите класове съветски въглища.

Приходите от експорт на металургични въглища, употребявани в производството на стомана, се чака да се повишат с 3% до 60 милиарда австралийски $.

„ На фона на много по-ниските от естественото ресурси от сила в Северното полукълбо, всевъзможни спирания на доставките ще доведат до нови скокове на цените “, се споделя в отчета. Експертите обаче показват и евентуални спадове в добива на въглища заради проливните дъждове, връхлитащи Източна Австралия.

Компенсирайки облагите от полутечен природен газ и въглища, цената на желязната руда, която е водещият експортен артикул на Австралия, се чака да падне с 12% до 116 милиарда австралийски $ през годината до юни 2023 година, като междинната цена се чака да падне от 119 на 99 $ за звук.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР