Австралия, най-големият износител на алуминиев оксид в света, обяви забрана

...
Австралия, най-големият износител на алуминиев оксид в света, обяви забрана
Коментари Харесай

Най-големият доставчик на алуминий в света забрани износа за Русия

Австралия, най-големият експортьор на алуминиев оксид в света, разгласи възбрана на доставките за Русия, което ще усили натиска върху алуминиевия колос United Co. Rusal International PJSC, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

На Австралия се падат близо 20% от доставките на алуминиев оксид за Русия, заяви държавното управление в неделя. Алуминият оксид е главната съставна част на алуминия, който се създава от боксит. Износът за Русия на алуминиев оксид и алуминиеви руди, в това число боксит, беше неразрешен неотложно, отбелязва Bloomberg. " Имаше транспортен съд, който трябваше да дебаркира в Австралия тази седмица, с цел да вземе товар от алуминиев оксид, предопределен за Русия ", съобщи пред кореспонденти министър-председателят Скот Морисън. " Този транспортен съд няма да отиде в Русия с нашия алуминий. "

Въпреки че алуминият не е обект на глобите, " Rusal ", която се нуждае от боксит и алуминий, с цел да зарежда заводите си, е изправена пред спиране на веригите си за доставки, защото фирмите се отхвърлят от бизнес с Русия. Rio Tinto Group възнамерява да спре да доставя боксит и да купува алуминиев оксид от завода на Rusal в Ирландия, оповестиха осведомени по-рано този месец. В Австралия Rio ръководи взаимното дружество Queensland Alumina Ltd. с Rusal, която има 20% дял. Базираната в Лондон компания към този момент съобщи, че прави оценка опциите си във връзка с партньорството с Rusal и разполага с " подобаващи структури ", с цел да подсигурява, че интервенциите на Queensland Alumina няма да бъдат нарушени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР