Австралия иска да бъде домакин на още сериозни футболни събития,

...
Австралия иска да бъде домакин на още сериозни футболни събития,
Коментари Харесай

Австралия също иска домакинството на Мондиал 2034

Австралия желае да бъде хазаин на още съществени футболни събития, включително като вид се преглежда и Мондиал 2034 за мъже след сполучливо извършеното женско Световно, съобщи изпълнителният шеф на Футбол Австралия (ФФА) Джеймс Джонсън.

Световната федерация по футбол (ФИФА) усили периода за кандидатстване за шампионата през 2034-а година до края на месец октомври и все още Саудитска Арабия е единственият кандидат. А от Цюрих упорито помолиха и други страни от Азия и Океания да се включат в кандидатурите. Саудитска Арабия получи поддръжката и на Азиатската футболна конфедерация (АФК).

Австралия преговаряше до скоро с Индонезия, Малайзия и Сингапур, само че индонезийците по-рано тази седмица се оповестиха в поддръжка на саудитската кандидатура. Сега за австралийците остава вид да се кандидатират сами, в случай че преценяват това в идващите 12 дни. И да се надяват на поддръжка от другите континентални централи на Конгреса на ФИФА в Банкок през идващия май.

" В момента сме в построяването на нашата кандидатура за провеждането на шампионата за дами на Азия през 2026-а година. И логиката изисква да търсим резултата на наследството. Може би най-вече за женския футбол ", съобщи Джонсън по време на Конференцията Лидерите в спорта, която се организира в Лондон.

" Но ще бъда прям с вас – ние изследваме и други две огромни футболни събития. Това са Световното клубно състезание през 2029-а, с цел да забележим дали това може да е алтернатива в нашия район... и изследваме опцията и за Световното състезание за мъже през 2034-а година. Знаем настроенията, че е малко изненадващо. Но имаме още съвсем две седмици, с цел да приказваме и с страната, и с щатите в Австралия, съобщи още шефът на футбола в страната.

През 2010-а година, когато ФИФА избираше домакините на шампионатите през 2018-а и през 2022-а, австралийците бяха съперници на Катар. Но бяха отстранени още в първия рунд на гласуването. По подигравка на ориста, в случай че се решат да подадат документи за Мондиал 2034, те ще бъдат още веднъж в спор с страна от Персийския залив, само че в този момент Саудитска Арабия. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР