Австралия достигна днес ниво от 80 процента напълно ваксинирани срещу

...
Австралия достигна днес ниво от 80 процента напълно ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Австралия достигна ниво от 80 % напълно ваксинирани срещу коронавирус

Австралия доближи през днешния ден равнище от 80 % изцяло имунизирани против коронавирус, съобщи Ройтерс.

Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи, че това е превъзходно достижение и че страната му решително върви към това да е една от най-ваксинираните против коронавирус в света.

Австралия, която в миналото беше последовател на концепцията за цялостно изгубване на коронавирус, в този момент се научи да живее с вируса и заложи на всеобща имунизация.

" Още едно превъзходно достижение, Австралия ", съобщи Морисън във Facebook.

Макар федералните управляващи да споделят, че имунизацията е по избор, на щатско и локално равнище управляващите в Австралия вкараха наложителна имунизация против коронавирус за разнообразни чиновници.

Неваксинираните нямат достъп до доста действия, като да вземем за пример вървене на ресторант или на концерти.

В понеделник Австралия разхлаби ограниченията за влизане на задгранични гости за първи път от началото на коронавирусната пандемия, само че единствено за имунизирани хора от страни с висок % на имунизирани.

Въпреки високите равнища на ваксинираност в Австралия, в другите райони на страната обстановката е друга. Например, в най-населения щат Нов Южен Уелс са имунизирани близо 90 % от хората, които могат да се имунизират. В столицата Канбера процентът е 95. В Северната територия, която е по-слабо обитаема, процентът е 65, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР