Австралиецът вярва, че точките ще дойдат скоро Даниел Рикардо е

...
Австралиецът вярва, че точките ще дойдат скоро Даниел Рикардо е
Коментари Харесай

От Ред Бул размахаха пръст на Рикардо, но той не се притеснява

Австралиецът има вяра, че точките ще дойдат скоро
Даниел Рикардо е един от любимците даже и на неутралните почитатели във Формула 1, само че напоследък е надалеч от най-хубавите си дни. Австралиецът се раздели с " Макларън " след края на сезон 2022, в който завоюва скромните 37 точки, само че през предходната година бе привикан назад в падока от " Алфа Таури ", като и сега кара за тима, който към този момент носи името Visa Cash App RB F1 Team.

Представянето му обаче е разочароващо и в четирите старта от началото на сезона до момента той към момента не е съумял да завоюва точки, като при последното съревнование в Япония не съумя да приключи. Колебливото му показване накара лекар Хелмут Марко, един от основните хора в " Ред Бул ", да го предизвести, че би трябвало да бъде много по-добър. Опитният австралийски водач се надяваше, че с положителни резултати в дъщерния тим на " алените бикове " ще може да се върне при първенците следващата година, само че това наподобява доста малко евентуално все още.

Серхио Перес е с изтичащ контракт и точно Рикардо бе измежду споменаваните имена за евентуален съотборник на Макс Верстапен през сезон 2025.

" Условието към Даниел бе, че той би трябвало да е по-бърз от Юки Цунода, в случай че желае да има вяра за място в " Ред Бул ". Към момента обстановката е доста по-различна от това и следим всичко в елементи, а също така имаме мощен авариен водач в лицето на Лиъм Лоусън ", сподели Марко, намеквайки, че Рикардо може да бъде сменен преди края на сезона.

Самият Рикардо пък съобщи, че все още няма индикации за такава опция - да бъде заменен в разгара на сезона.

" Дори и през предходната година показвах първи проблясъци на скорост, както и на всичко друго, което не се получаваше постоянно в " Макларън ". Не съм доверчив, само че не е имало индикации за евентуална промяна, а също така чакам с новото шаси да се показва още по-добре ", сподели той в навечерието на Гран при на Китай.

Надпреварата в Шанхай е тази неделя от 10:00 часа сутринта българско време. Най-доброто показване на Рикардо в шампионата при водачите са двете трети места с " Ред Бул " - надлежно през 2014-а и 2016-а.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР