Австралиецът, убил 51 души при нападението срещу две джамии в

...
Австралиецът, убил 51 души при нападението срещу две джамии в
Коментари Харесай

Нападателят от Крайстчърч се призна за виновен по всички обвинения

Австралиецът, умъртвил 51 души при нападението против две джамии в новозеландския град Крайстчърч през март предходната година, се призна през днешния ден за отговорен по всички обвинявания , съобщи Франс прес.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн и мюсюлманската общественост в страната показаха облекчението си от самопризнанията на Брентън Тарант, тъй като по този начин ще бъде избегнат развой, който можеше да послужи като естрада за изложение на убежденията на десния екстремист.

" Да, отговорен ", съобщи Тарант от пандиза в Окланд по време на видеовръзка с Висшия съд на Крайстчърч.

Досега нападателят от Крайстчърч отхвърляше обвиняванията в ликвидиране на 51 души, опит за ликвидиране на 40 души и осъществяване на терориристична офанзива.

Без да дава пояснение на този стадий, Тарант промени позицията си след правосъдно съвещание, извършено при закрити врата и проведено бързо поради опасенията, че в последния миг той още веднъж ще отхвърли повдигнатите му обвинявания.
 
Christchurch mosque attack: Australian pleads guilty to murder, attempted murder and terrorism.

But this was expected, given he’s boastfully proud of having murdered 51 Muslim worshippers as they pleaded for lives, while huddled together.
— CJ Werleman (@cjwerleman)

Смъртно наказване в Нова Зеландия не съществува и затова Тарант най-вероятно ще прекара остатъка от дните си зад решеткит е. Извършването на терористично нахлуване и ликвидиране са наказуеми в страната с пожизнен затвор, отбелязва Франс прес.

Процесът против Тарант, който се очакваше да продължи шест седмици, беше плануван да стартира на 2 юни в Крайстчърч , където на 15 март предходната година той извърши офанзивата против двете джамии.

Според Джасинда Ардърн, която взе решение да не произнася името на килъра, самопризнанията му ще донесат известно утешение за многото потърпевши при офанзивата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР