Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството с нож на студента

...
Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството с нож на студента
Коментари Харесай

Пуснаха предсрочно осъдения за убийство австралиец Джок Полфрийман

Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството с нож на студента Андрей Монов. Престъплението бе осъществено на пл. “Света Неделя ” в столицата в нощта на 28 декември 2007 година


" Тричленен състав на Апелативен съд – София с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева прегледа през днешния ден тъжба против решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без почитание молба за предварително условно освобождение на австралийския жител Джок Полфрийман. Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на независимост. В случая са налице са законовите учредения за предварително условно освобождение. Мотивите на правосъдния състав ще бъдат оповестени на уеб страницата на съда “, се споделя в известието на Софийския апелативен съд.

 20 години затвор за убийството на Андрей Монов 20 години затвор за убийството на Андрей Монов
20 години затвор при първичен сторг режим за Джок Полфрийман, който преди 23 месеца умъртви Андрей Монов. Това постанови състав на Софийския градски с...

Джок Полфрийман е служил в специфичните елементи. По време на престоя си в български затвор той сътвори неправителствена организация за реформиране на българската затворническа система. За своята гражданска интензивност той беше номиниран за Човек на годината от Българския хелзинкски комитет на Красимир Кънчев. След мощен публичен напън Кънев беше заставен да отдръпна тази номинация.
 Близките на Андрей Монов са възмутени от номинацията на Полфрийман за Близките на Андрей Монов са възмутени от номинацията на Полфрийман за "Човек на годината "
Номинацията на Джок Полфрийман за "Човек на годината " провокира отвращение измежду околните и приятелите на Андрей Монов.

През юли 2011 година Върховният касационен съд дефинитивно осъди Полфрийман на 20 години затвор. Преди 6 години пък австралийските управляващи желаеха той да бъде трансфериран в родината си, където да изтърпи остатъка от присъдата си. Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърли, като се стимулира, че тогава наказаният е правил голям брой груби нарушавания на разпоредбите и неведнъж е бил наказван в пандиза, а също така беше изтърпял по-малко от 6 години от наложеното му наказване.

Преди година Полфрийман още веднъж изиска да излезе предварително от пандиза, само че отдръпна настояването си още преди съдът да го прегледа, откакто разбра, че затворническата администрация е срещу.
 Полфрийман отдръпна настояването си за предварително освобождение от пандиза у нас Полфрийман отдръпна настояването си за предварително освобождение от пандиза у нас
Джон Полфрийман отдръпна настояването си за предварително освобождение от Централния софийски затвор. Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР