Австралиецът Бърнард Томич заяви, че възнамерява да обжалва наложената му

...
Австралиецът Бърнард Томич заяви, че възнамерява да обжалва наложената му
Коментари Харесай

Томич ще обжалва глобата си от Уимбълдън

Австралиецът Бърнард Томич съобщи, че има намерение да апелира наложената му санкция от Уимбълдън след края на дуела с Жо-Вилфред Цонга в първи кръг, приключил за 58 минути, казвайки, че се е чувствал зле физически. Томич загуби във вторник с 2-6, 1-6, 4-6 в показване, което бе окачествено в обществените мрежи като „ отблъскващо “ и „ унизително “.

26-годишният тенисист бе санкциониран от уредниците на Ол Ингланд Клъб за това, че съгласно тях той не е играл „ по професионалните стандарти “. Това бе най-краткият мач на Уимбълдън при мъжете от 15 години насам и вторият най-кратък на сингъл при мъжете, откакто стартира да се води статистика през 2002. „ Пътувайки от Турция и губейки на четвъртфиналите там, играейки няколко мача на 40-градусови температури ме изтощиха и аз се почувствах зле физически през уикенда “, сподели Томич за News Corp Australia.

„ След това играх против един от топ 5 тенисисти на трева и изгубих с 2-6, 1-6, 4-6 – а не с 0-6, 0-6, 0-6. От началото на мача знаех, че възможностите ми не са изключително огромни, тъй като не се усещах добре, само че си споделих, че ще опитам – въпреки всичко това е Уимбълдън “, добави той. Французинът Цонга показа на конференцията след края на мача, че успеха му не е била оценена до дъно заради санкцията и акцентира, че австралиецът се е борил в третия сет.

„ Нямах никакъв късмет, изоставах с два сета, преди да го осъзная. Третата част бе една концепция по-добра, само че сетът още веднъж си отиде за негативно време в моя щета. В края на деня, най-големите ми старания бяха оскъдни, само че това бе всичко, което имах във физически ресурс. Движението ми по корта по принцип е доста неприятно – стана още по-зле в мача с Цонга. Той сервираше необикновено и не се бавеше сред сервисите, което в допълнение ме затрудни. Съжалявам, хора, за това, че се усещах зле физически “, приключи Томич.

Високият 196 см австралиец, номер 96 в света, не съумя да стигне до втори кръг на нито един от трите шампионата от Големия шлем, губейки в поредни сетове във всички свои срещи. Това не е първият път, в който Томич си навлича сходни неприятности. Той получи прякора „ Томич – празния контейнер “, откакто бе упрекнат, че не се старае изцяло при загуба от Анди Родик на Ю Ес Оупън 2012. /БГНЕС

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР