Авокадото се превърна в истински хит напоследък, най-вече заради своите

...
Авокадото се превърна в истински хит напоследък, най-вече заради своите
Коментари Харесай

Маслото от авокадо и големите ползи от него

Авокадото се трансформира в същински шлагер в последно време , най-много поради своите скъпи хранителни качества. Е, и поради поколението на милениалите, несъмнено. Но без значение дали сме почитатели на авокадо тостовете и гуакамолето, добре е да сме осведомени с изгодите и от един различен артикул - маслото от авокадо.
 Авокадото, мозъкът и позитивният резултат на плода върху него
Ползите от авокадото за мозъка

Мултифункционално е

То извлича от сплескване на месестата част на плода, без костилката. А по този начин се трансформира и в едно от дребното ядливи масла, които не се получават от семена. В чист, необработен тип има зелен цвят и мощен мирис. След пречистване придобива жълт цвят.

Използва се както в готварството, по този начин и в козметиката. И в двете области се е потвърдило като ефикасно и потребно, а в този момент ще разгледаме по какъв начин тъкмо да го използваме и с какво би асъдействало за нашето здраве и хубост.
 Снимка 490370

В кухнята

Маслото от авокадо е богато на антиоксиданти, потребни мононенаситени мазнини, измежду които омега-9 мастни киселини и олеинова киселина, както и витамини Е и А. То подкрепя усвояването на каротеноидите и други субстанции, които одобряваме посредством храненето.

Препоръчва се както за овкусяване на студени ястия и салати, по този начин и като по-здравословната опция на слънчогледовото олио - когато приказваме за готвене на високи температури. То е безвредно при нагряване до 249 градуса, по тази причина става и за пържене.

А позите за здравето от използването на масло от авокадо са не една и две. То понижава равнищата на холестерол и кръвното налягане, поддържа и сърдечното здраве. Високото наличие на лутеин се грижи и за очите ни.
 Снимка 490371

Подпомага абсорбирането на потребните субстанции от употребяваната храна. Може да повлияе позитивно и на болести като артрит , тъй като понижава възпаленията в ставите. Избирайки маслото от авокадо, се предпазваме и от канцерогенния резултат на слънчогледовото олио при нагряване на висока температура, предава Healthline.

В козметиката

Маслото от авокадо стартира в началото да се употребява точно като грижа за кожата. За да бъде уместно за козметични цели, то първо се рафинира. Кремовете с витамин В12 и с масло от авокадо са потвърдено средство за дълготрайно лекуване на псориазис, екзема и други възпалителни процеси по кожата .

Основното му преимущество е мощната и дълбока хидратация, която подсигурява на кожата. Може да се употребява и като предварителна защита на появяването на акне. Мастните киселини в състава на маслото от авокадо подкрепят синтеза на колаген и по този начин подсигуряват противостареещ резултат, както и по-бързото зарастване на пострадвания по кожата.
 Авокадото, зелените плодове и по какъв начин да узреят по-бързо
Трикове, с които авокадото узрява по-бързо

Когато нямаме време да чакаме

Благодарение на богатия си състав, маслото от авокадо може да се употребява и след излагане на слънце и за облекчение на слънчеви изгаряния. Освен това, усъвършенства доста здравето на скалпа и ноктите, предава Medical News Today.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР