Авокадото е една от нашумелите в последно време суперхрани. Той

...
Авокадото е една от нашумелите в последно време суперхрани. Той
Коментари Харесай

Няма да повярвате коя е най-ценната част от авокадото!

Авокадото е една от нашумелите напоследък суперхрани. Той бързо печели популярност с помощта на богатия си състав и всички скъпи качества, които има.

Авокадото е източник на фибри, мононенаситени, полиненаситени и наситени мазнини. Съдържа още витамин Е, витамин С, витамин В1, витамин В2, витамин В4, витамин В6 и други Източник е на скъпи минерали, измежду които цинк, фосфор, флуорид, мед, манган, магнезий, калий, желязо, калций и други

Редовното похапване на авокадо, като се изключи че ни зарежда с сила, спомага за освобождението на организма от нездравословните субстанции. Ефективно е при кожни проблеми и оказва удобно въздействие при изтощеност и нервност.

Заради деликатния си усет се влага в редица салати, сандвичи и редица други блюда. Употребява се и при изработката на маски и други козметични артикули, защото подхранва и подмладява кожата.

Много хора имат вяра, че най-ценен съставен елемент на авокадото е месестата част, намираща се директно под обелката му. Оказва се обаче, че това изказване не е напълно правилно.

 Авокадо със синьо сирене

Колкото и да е потребно „ месото на авокадото “, най-ценна се явява неговата ядка, в която се крият повече антиоксиданти, счита американски диетолог, представен от Дейли мейл.

И въпреки всичко, преди да посегнем към тази част от плода на растението Persea americana, би трябвало да имаме поради някои нейни особености. Ядката не може да се гълтам непосредствено, отбелязва експертът Ейми Шапиро.

По думите на диетолога е нужно авокадовата ядка в началото да се изсуши във фурна при температура от 120 градуса по Целзий. Изисква се още ядката да е обелена, надребнена и пасирана.

Най-добре би било също по този начин продуктът да се добави към кисело мляко или някаква напитка, защото има неприкрит горчив усет и несъмнено е сложна за независимо изразходване.

Авокадото е от най-полезните храни. Източник е на куп витамини и минерали. Овен това защищава от рискови заболявания, измежду които рак и остеопороза.

Смята се, че спомага и за укрепването на зрението. Седемдесет % от антиоксидантите му обаче се намират в ядката. Ето за какво тя не трябва да се изхвърля, а да се употребява по-често.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР