Авиоследователите, които разследват катастрофата на Боинг 737 MAX в Етиопия,

...
Авиоследователите, които разследват катастрофата на Боинг 737 MAX в Етиопия,
Коментари Харесай

Авиоследователи: Системата за контрол е задействана преди етиопската катастрофа

Авиоследователите , които проверяват злополуката на Боинг 737 MAX в Етиопия , в която са починали 157 души, са стигнали до предварителното умозаключение, че е задействана система срещу срив преди самолетът да удари земята , оповестява Wall Street Journal.

Американски следователи са прегледали данни от " черните кутии " от полет 302 на " Етиопски авиолинии ", оповестяват четирима души, като прелиминарен отчет се чака през идната седмица , допълват представители на Съединени американски щати пред " Ройстерс ".

Самолетът се разруши на 10 март малко откакто излетя от Адис Абеба .
 Боинг разгласи, че са поправени системите за надзор на самолетите 737 Max
Боинг разгласи, че са поправени системите за надзор на самолетите 737 Max

Не е несъмнено по кое време всички самолети по света ще получат позволение за полети

Разследващите смъртоносната злополука в Индонезия през октомври също се концентрираха върху новата система за надзор, наречена MCAS .

Боинг съобщи, че плануваното софтуерно решение ще предотврати повторното задействане на системата , която е в центъра на опасенията за сигурността на полетите на новия аероплан.

737 MAX е най-бързо продаваният аероплан на Боинг с поръчки на стойност над 500 милиарда $ е партерен в целия свят от Федералната авиационна администрация (FAA) и други регулатори, макар че на самолетните компании към момента е разрешено да летят без пасажери, с цел да реалокират самолети на други летища .

Производителят съобщи, че е създал пакет за образование , който водачите на 737 MAX би трябвало да получат, преди международната възбрана да бъде вдигната, като предлага , както и преди злополуките, че тези водачи не се нуждаят от време в симулатори за безвредно ръководство на самолета .

В четвъртък бе заведен правосъден развой против Боинг във федералния съд в Чикаго от фамилията на Джаксън Мусони, жител на Руанда, който почина в злополуката на " Етиопски авиолинии ".
 До дни Франция разчита първите данни от „ черните кутии” на падналия аероплан в Етиопия
До дни Франция разчита първите данни от „ черните кутии ” на падналия аероплан в Етиопия

" Черните кутии " от падналия пътнически аероплан на Етиопските авиолинии дойдоха тази заран в Париж

В делото се твърди, че Боинг е проектирал неправилно автоматизираната система за надзор на полета . Боинг съобщи, че не може да разяснява делото .

Количеството и качеството на образованието , които Боинг и самолетните компании дават за водачите на 737 MAX, е един от въпросите, които се преглежда т, до момента в който следователите по света се пробват да дефинират аргументите за две произшествия на 737 МАХ в рамките единствено на пет месеца .

Американското министерство на правораздаването проверява процеса на създаване и какво разкрива Боинг за MCAS.

Министерството на превоза на Съединени американски щати съобщи в понеделник, че нова комисия ще прегледа по какъв начин Федералната авиационна администрация сертифицира нови въздухоплавателни средства .

" Боинг " се включва в следствието на злополуката в Етиопия

Поредна злополука с постоянно употребен аероплан

Американски и европейски регулатори знаят най-малко две години преди индонезийската злополука, че нормалният способ за управление на ъгъла на носа на 737 MAX може да не работи в условия, сходни на тези при двете скорошни произшествия , разкрива " Ройтерс ", цитирайки документи.

Европейската авиационна и галактическа организация (EASA) сертифицира самолета като " частично сигурен ", защото показва, че спомагателните процедури и образование " ясно изясняват " на водачите " необикновените " обстановки , в които те ще би трябвало да манипулират рядко употребявано ръчно колело за ръководство, или за ъгъла на самолета .

Тези обстановки обаче не са изброени в управлението за полети, съгласно копие от American Airlines , показани на " Ройтерс ".

Боинг отхвърля да разяснява пред медията документа на EASA .
 Откриха сходства сред двете произшествия с Boeing 737 Max
Откриха сходства сред двете произшествия с Boeing 737 Max

Според данните от черните кутии...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР