Авиопревозвачи във Великобритания предложиха списък от 45 държави, които да

...
Авиопревозвачи във Великобритания предложиха списък от 45 държави, които да
Коментари Харесай

Британците скочиха, не искат карантина за чужденци

Авиопревозвачи във Англия предложиха лист от 45 страни, които да бъдат изключени от предвижданата 14-дневна карантина поради ковид от 8 юни за всички влизащи в Обединеното кралство. Сред тях е и България, съобщи БНР.

Плановете на английското държавно управление срещат все по-ожесточена опозиция откакто и от Международната асоциация за въздушен превоз повдигнаха въпроса за какво тактиката на страната е в прорез с останалата част от Европа.

Рафаел Шварцман, районният президент на асоциацията за Европа съобщи, че милиони ще би трябвало да разчитат на опциите за отмора от метода, по който английското държавно управление ще действа с влизаща в действие след седмица карантина, която би трябвало да бъде преразглеждана на всеки три седмици.

„ Докато останалата част от Европа от ден на ден излиза от карантините и рестриктивните мерки, би трябвало да се зададе въпроса за какво английското държавно управление потегля в противоположна посока “, посочи Шварцман.

Той добави, че повече от 1,5 милиона английски работни места зависят от авиацията и 100 милиарда паунда от брутния вътрешен артикул се обезпечават от въздухоплаването в Обединеното кралство.

Повече от 200 английски туристически компании писаха до министерството на вътрешните работи да премисли налагането на карантината, а английските авиолинии изпратиха лист до Министерството на превоза с 45 страни, които би трябвало да бъдат изключени от интервала на самоизолация. България, наред с други известни европейски дестинации, е отпред нa листата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР