Авиокомпания Wizz Air започна да изпълнява от днес директни полети

...
Авиокомпания Wizz Air започна да изпълнява от днес директни полети
Коментари Харесай

Излетя първият самолет по новата директна авиовръзка София – Рияд

Авиокомпания Wizz Air стартира да извършва от през днешния ден директни полети от София до Рияд, Кралство Саудитска Арабия.

Първият аероплан по директната връзка сред двете столици излетя в 15:35 часа през днешния ден от Терминал 1 на Летище София. 

„ Ще дадем опция на пасажерите по един наличен метод да се срещнат с културното и историческо завещание на двете столици “, означи преди излитането на първия аероплан Тамара Никифорова, управител корпоративни връзки на Wizz Air. 

Полетът ще се извършва два пъти седмично – в сряда и неделя.

В същите дни ще е и противоположният полет от Рияд до София. Той е с дълготрайност към 4:30 часа. В столицата на Саудитска Арабия, с която сме в една и съща часова зона, самолетът идва към 20:00 часа.

Тамара Никифорова уточни, че седем самолета от флотилията на самолетната компания са основани на Летище София. Местният екип се състои от повече от 20 души, изпълнявайки 30 маршрута до 16 страни. 

От самолетната компания припомниха, че следва да бъде пуснат и нов маршрут от София до Ереван,

Армения, който ще се извършва целогодишно, а първият аероплан по него следва да излети в края на април. 

„ Нашият екип по развиване на направления и като цяло „ СОФ Кънект “ сме извънредно радостни от въвеждането на този нов маршрут на нашето летище, защото това е част и от нашата тактика за свързване България и София със света. Нашата тактика включва и разширение на свързаността с Близкия Изток, защото България има неповторима локация в Европа, позволяваща ѝ да уголемява мрежата си в тази посока. Надявам се, че този маршрут ще бъде сполучлив и след време се надявам да се извършва всекидневно, а освен два пъти седмично “, означи Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на Летище София. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР