Авиокомпания премахна 6 седалки, за да настани най-високата жена в

...
Авиокомпания премахна 6 седалки, за да настани най-високата жена в
Коментари Харесай

Авиокомпания премахна 6 седалки, за да настани най-високата жена в света 



Авиокомпания отстрани 6 седалки, с цел да настани най-високата жена в света
Най-високата жена в света хвърча със аероплан за първи път, откакто самолетната компания отстрани шест икономични места, с цел да я настани. Румейса Гелги, която е висока 230 см, беше оповестена за най-високата жена в света от Световните върхове на Гинес предходната година. Турските авиолинии приспособиха един от своите самолети, с цел да й разрешат да пътува до Сан Франциско през септември, като отстраниха шест седалки и ги замениха със специфична носилка, с цел да пътува по време на 13-часовия полет, заяви MailOnline.

24-годишната Гелги в никакъв случай до момента не е можела да пътува със аероплан, заради растежа си, породен от положение, наречено Синдром на Уивър, което предизвиква свръхрастеж на костите, наред с други неща. Дори като дете тя е била прекомерно огромна, с цел да се побере на седалките в самолета.

Поради положението си, тя нормално употребява инвалидна количка или проходилка, с цел да се придвижва. Гелги показа поредност от фотоси по време на пътуването и сподели, че това е било едно „ безупречно пътешестване от началото до края “.

„ Това беше първият ми полет, само че сигурно няма да е последният. Отсега нататък ще хвърча до разнообразни елементи на света с @turkishairlines. Благодаря от сърце на всеки един човек, взел участие в моето пътешестване ", написа тя.

Гелги пътува до Калифорния, с цел да прекара известно време в развиване на кариерата си в създаването на програмен продукт и работа със Световните върхове на Гинес.

Гелги завоюва първия си международен връх на Гинес през 2014 година, когато беше приета за най-високата жива тийнейджърка в света, преди публично да стане най-високата жена в света през 2021 година

Тя също по този начин държи върха като жена с най-големи ръце, най-дълъг пръст и най-дълъг гръбнак в света.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР