Авиокомпании, които искат още повече да намалят разходите си за

...
Авиокомпании, които искат още повече да намалят разходите си за
Коментари Харесай

Авиокомпании проверяват колко килограма сме преди полет

Авиокомпании, които желаят още повече да понижат разноските си за полет, може скоро да стартират да мерят тежестта на пасажерите си преди да ги пуснат на борда. По този метод те ще могат да изчислят точното количество гориво, което ще е небходимо за всеки курс на самолета, оповестява „ Сън “.

Нужното количество гориво може да варира доста според от общото тегло на самолета и транспортирания товар. Колкото е по-тежък е той, толкоз повече са е въглеродните излъчвания във въздуха.

В момента самолетните компании пресмятат нужното количество гориво по много неакуратен логаритъм, който взема поради междинното тегло на пасажерите на борда съгласно пола им.

Счита се, оптималното тегло на един мъж е 88 кг, 70 на жена и 35 на дете.

Тази формула, обаче, в последна сметка води до това, че самолетните компании постоянно употребяват повече гориво от нужното. Това твърди компанията Fuel Matrix, която предлага въвеждане на система с измерването на тежестта на пасажерите.

Така на полет се изразходва до 1% повече гориво, в сравнение с в реалност е нужно. Заради спомагателното тегло на самото гориво пък се гори сред 0,3 и 0,5% повече гориво.

Ако се вкара точното премерване на тежестта на пасажерите, на година могат да се спестят до 750 млн. паунда от полети по целия свят, настояват от компанията.

В момента текат диалози сред компанията и няколко английски самолетни компании, предлагащи дълги полети, за това дали системата да бъде внедрена в приложимост.

Претеглянето на хората ще се прави посредством дискретни подложки, отчитещи тежестта, и може да се прави до момента в който пасажерите се чекират или когато оставят багажа си на местата за самообслужване на куфарите.

Може да бъде правено и когато минават през скенерите на инспекцията за сигурност.

Представител на компанията изяснява: „ Не предлагаме хората да се качват на кантари, само че летищата биха могли да се снабдят с „ подложки за тегло “ в зоната за оставяне на багажа пред всеки екран “.

„ След като чантата е чекирана, системата може да попита: „ Стоите ли върху подложката за тегло “. Ако пасажерът натисне „ да “, тогава тежестта може да бъде записано и подадено конфиденциално до авиолинията “, прибавя той.

„ Нашите патентовани технологии са използвани и към летищата и към авиолиниите за понижаване на разхода на гориво, излъчванията на въглероден диоксид и така нататък

Разговорите ни в сектора не престават да вървят добре и ще се радваме да ви дадем по-подробна информация в идващите месеци “, показва Ник Брейзър.

Още през 2015 година Узбекистанските авиолинии оповестиха, че ще мерят пасажерите и ще гонят някои хора с наднормено тегло от натоварените полети или дребни самолети, в случай че лимита за тежестта е превишен.

През 2017 година Финаир пусна сходна стратегия, която обаче беше доброволна, с цел да може да се определни тъкмо какъв брой гориво е належащо на самолета.

Според доста отзиви в мрежата, обаче, измерването на тежестта на пасажерите би било унизително.

pochivka.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР