Авиационният завод в Комсомолск на Амур (КнААЗ) Ю. А. Гагарин

...
Авиационният завод в Комсомолск на Амур (КнААЗ) Ю. А. Гагарин
Коментари Харесай

Руската армия е получила първата за тази година партида изтребители Су-35С

Авиационният цех в Комсомолск на Амур (КнААЗ) " Ю. А. Гагарин " към Обединената авиостроителна корпорация (ОАК, част от държавната корпорация Ростех) съобщи на министерството на защитата на Русия първата партида изтребители Су-35С за 2024 година Това споделиха пред публицисти от държавната корпорация, съобщава ТАСС.


„ Авиационният цех в Комсомолск на Амур от Обединената авиостроителна корпорация създаде и съобщи на Министерството на защитата на Русия първата за тази година партида нови многофункционални изтребители Су-35С ”, гласи известието.

Ростех означи, че самолетите са минали цикъл от наземни и летателни тествания в разнообразни режими на работа и са изхвърчали от летището КнААЗ до местата на наряди.

„ Нашите производители на самолети са изправени пред задачата да обезпечат ритъма на произвеждане и доставка на нови самолети, които са търсени от Министерството на защитата на Русия. Пресслужбата цитира думите на първия заместник-генерален шеф на държавната корпорация Владимир Артяков.

Су-35 (по кодификацията на НАТО - Flanker-E+) е съветски многоцелеви свръхманевреен изтребител с ръководство на вектора на тягата от потомство " 4++ ". В състава на съветските въздушно-космически сили носи обозначението Су-35С.

Предназначен за завоюване на владичество във въздуха посредством заличаване на пилотирани и безпилотни летателни апарати с управляеми ракети на дълги, междинни и дребни дистанции, по време на маневрени борби на огромни и дребни дистанции, по време на самостоятелни и групови дейности, поразяване на надводни и наземни цели с всички типове оръжия, при всевъзможни метеорологични условия, както и уреди на наземната инфраструктура, покрити със системи за противовъздушна защита и ситуирани на доста разстояние от родното летище.

Максималното тегло при политане е 34,5 тона, оптималната скорост може да доближи 2,5 хиляди км/ч. Обхватът на полета варира от 1,5 до 4,5 хиляди км, а практическият таван на самолета е 20 хиляди метра.

Су-35 има способността да употребява цялата гама съществуващи и перспективни оръжия въздух-въздух и въздух-земя, в това число и високоточни. Основното въоръжение на Су-35С се състои от 30-мм самолетно оръдие ГШ-30-1, ракети въздух-въздух с дребен, междинен и огромен обхват, противокорабни ракети Х-31, Х-35У или Х-59М, разнообразни типове високоточни и неуправляеми муниции.

 

Самолетът също по този начин интегрира информационно-контролна система IUS-35 и радар с фазирана решетка, който има обхват на разкриване на цели от 100 до 400 км.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР