Авиационният завод в Комсомолск на Амур (КнААЗ) на името на

...
Авиационният завод в Комсомолск на Амур (КнААЗ) на името на
Коментари Харесай

Ростех съобщи, че руското министерство на отбраната е получило първата за тази година партида изтребители Су-35С

Авиационният цех в Комсомолск на Амур (КнААЗ) на името на Ю. А. Гагарин към Обединената авиостроителна корпорация (ОАК, част от държавната корпорация Ростех) съобщи на Министерството на защитата на Русия първата партида изтребители Су-35С през година 2024 година Това споделиха пред публицисти от държавната корпорация, оповестяват съветски медии.

„ Авиационният цех „ Комсомолск на Амур “ на името на Ю. А. Гагарин от Обединената авиостроителна корпорация създаде и съобщи на Министерството на защитата на Русия първата за тази година партида нови многофункционални изтребители Су-35С ”, оповестиха те.

Ростех означи, че самолетът е минал цикъл от наземни и летателни тествания в разнообразни режими на работа и е изхвърчал от летището КнААЗ до мястото на дежурство.

„ Нашите производители на самолети са изправени пред задачата да обезпечат ритъма на произвеждане и доставка на нови самолети, които са търсени от Министерството на защитата на Русия. Пресслужбата цитира думите на първия заместник-генерален шеф на държавната корпорация Владимир Артяков.

Су-35 (по кодификацията на НАТО - Flanker-E+) е съветски многоцелеви свръхманевреен изтребител с ръководство на вектора на тягата от потомство " 4++ ". В състава на съветските въздушно-космически сили носи обозначението Су-35С.

Предназначен за завоюване на владичество във въздуха посредством заличаване на пилотирани и безпилотни летателни апарати с управляеми ракети на дълги, междинни и дребни дистанции, по време на маневрени борби на огромни и дребни дистанции, по време на самостоятелни и групови дейности, поразяване на надводни и наземни цели с всички типове оръжия, при всевъзможни метеорологични условия, както и уреди на наземната инфраструктура, покрити със системи за противовъздушна защита и ситуирани на доста разстояние от родното летище.

Максималното тегло при политане е 34,5 тона, оптималната скорост може да доближи 2,5 хиляди км/ч. Обхватът на полета варира от 1,5 до 4,5 хиляди км, а практическият таван на самолета е 20 хиляди метра.

Су-35 има способността да употребява цялата гама съществуващи и бъдещи оръжия въздух-въздух и въздух-повърхност, в това число и високоточни. Основното въоръжение на Су-35С се състои от 30-мм самолетно оръдие ГШ-30-1, ракети въздух-въздух с дребен, междинен и огромен обхват, противовъздушни средства Х-31, Х-35У или Х-59М. -корабни ракети, разнообразни типове високоточни и неуправляеми муниции. Самолетът също по този начин интегрира информационно-контролна система IUS-35 и радар с фазирана решетка, който има обхват на разкриване на цели от 100 до 400 км.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР