Авиационният сектор ще се отърси от ефектите на пандемията и

...
Авиационният сектор ще се отърси от ефектите на пандемията и
Коментари Харесай

ИАТА: Авиационният сектор ще се върне на печалба през 2023 г.

Авиационният бранш ще се отърси от резултатите на пандемията и ще върне в световен проект на облага през 2023 година, съобщи Международната асоциация за въздушен превоз (ИАТА), съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В рамките на годишното общо заседание на асоциацията в Доха, Катар, беше обявено, че  тази година загубите ще бъдат съкратени до 9,7 милиарда $ по отношение на 42,1 милиарда $ предходната година. Предходната прогноза на ИАТА предвиждаше загуби от 11,5 милиарда $.

Според генералния шеф на ИАТА Уили Уолш самолетните компании в Северна Америка ще осъществят облага от към 8,8 милиарда $, само че в други елементи на света загубите могат да продължат.

Европейските самолетни компании ще съкратят загубите си с към две трети до 3,9 милиарда $, а тези в Азия и Тихия океан - до 8,9 милиарда $. Продължаващите локдауни в Китай спъват възобновяване на бранша, сочат данни на ИАТА.

Руската инвазия в Украйна също удря по облагите като подвига цените на горивата и кара самолетните компании да трансформират и удължават маршрутите си от Европа към Азия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР