Август е месецът, с който лятото бавно започва да си

...
Август е месецът, с който лятото бавно започва да си
Коментари Харесай

А вие страдате ли от синдрома на августовската подтиснатост?

Август е месецът, с който лятото постепенно стартира да си отива. Дните очевидно стават по-кратки, а нощите все по-хладни, даже от време на време студени. Съвсем скоро и децата ще тръгнат на детска градина или учебно заведение, с което ще си отидат и безгрижните летни дни.

И въпреки месец август за множеството хора да е равностоен на лятна отпуска, същинска отмора, ваканции на плажа, радостни събирания с другари навън, приятни топли вечери и безметежно "нищоправене ", последните дни на този финален летен месец хвърлят душата ни в по този начин наречената „ августовска подтиснатост “.

Психиатрите считат, че тя може да бъде приравнена към сезонните афективни разстройства и е допустимо да продължи даже месец.

И до момента в който нормално тези, които страдат от сезонна меланхолия, постоянно дължат признаците си по време на зимните месеци на неналичието на излагане на дневна светлина, август носи със себе си свои лични неповторими аргументи за горест.

Това са безпокойствие за идния учебен сезон, завършек на ваканциите и боязън от наближаващите празници.

Ключът към отстраняването на тези негативни страсти е отмора в края на месеца, поучават специалистите, както и да се занимавате с неща, които обичате, от рода на спорт или разнообразни занимания.

Все отново психиатрите считат, че синдромът на августовската подтиснатост не е толкоз постоянно срещан. Статистиката сочи, че се появява при 1% от хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР