Авджии тръгнаха на лов за диви прасета, след като Горското

...
Авджии тръгнаха на лов за диви прасета, след като Горското
Коментари Харесай

Ловци събират пари за певица с отстрел на глигани

Авджии потеглиха на лов за диви свине, откакто Горското разгласи парична премия от 150 лева за всеки отстрелян глиган и 50 лв. за открит мъртвец на диво прасе в гората. Целта е да се понижи популацията на типа, откакто стана ясно, че е главен преносител на африканската чума по свинете.

" Парите изплаща Горското, само че идват от БАБХ ", посочи Гено Чобанов, ръководител на едно от най-големите ловно-рибарски сдружения в района " Съединение 1906 ". В него влизат 8 дружинки от Съединение и прилежащите села, а ловците са близо 250 души.

" Вече сме пуснали в региона 5-6 наши да стрелят по свине, с цел да съберем някой лев за певицата ", показа пред " Марица " Гено Чобанов. И добави, че на 10-и се открива ловният сезон 2019-2020 година Ще се стреля по прелетен малък дивеч - пъдпъдъци, дива гургулица, гривяк и бекас. В момента обаче е позволен и подборен лов на свине поради увеличената им популация и обстановката в страна с африканската чума по свинете.

Обявената парична премия накара доста от ловците да " мигрират " и да се местят от едно място на друго, в търсене на повече глигани за отстрел, стана ясно през вчерашния ден.

Африканската чума по свинете няма да помрачи лова и празника на авджиите в Съединение. Там за откриването на сезона са заели 3 певици. Четири овце ще бъдат приготвени на курбан, а на чевермета ще се пекат 2 архара (дива коза).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР