Аварията на газопроводите Северен поток и Северен поток 2 със

...
Аварията на газопроводите Северен поток и Северен поток 2 със
Коментари Харесай

Русия е убедена: САЩ печелят от аварията със Северен поток

Аварията на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " сигурно е от изгода за Съединени американски щати. Това съобщи в петък непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС.

" Накрая, главният въпрос: дали това, което се случи със " Северен поток ", е потребно за Съединените щати? Разбира се. Американските снабдители на полутечен газ би трябвало да отпразнуват многократното нарастване на доставките на LNG за европейския континент ", сподели той на съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на това случай. Няма смисъл да разрушаваме със личните си ръце плана, в който сме вложили големи суми вложения и от който може да има забележителна икономическа възвръщаемост за нас ", добави Небензя.

Според него, Съединени американски щати не се тормозят, че Европа ги чака тъмна и студена зима.

" В изискванията на енергийна рецесия Съединени американски щати преждевременно трансферират европейско произвеждане, получават напреднали фрагменти, технологии, индустриални запаси. Всичко, което десетилетия развива обединена Европа, означи дипломатът. Жителите на Европа остават сами с проблемите си. Но никой оттатък океана не се тормози, че Европа ще има доста тъмна, студена и дълга зима. "

Припомняме, че през вчерашния ден, Москва разгласи, че разполага с доказателства, че Западът има роля за пробойните по подводните тръбопроводи на " Северен поток ", които заплашват да ги извадят от употреба. Това съобщи шефът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин.

Той насочи обвинявания към Запада за това, че прави " всичко, което е по силите му ", с цел да прикрие причинителите на " терористичната офанзива " против газопровода.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че към момента е прекомерно рано да се спекулира кой може да стои зад повредата на газопровода " Северен поток ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг към този момент назова бойкот повредата на газопроводите " Северен поток " и предизвести, че умишлена офанзива против инфраструктурата на съдружниците ще бъде посрещната с съдбоносен отговор.

Европейският съюз също към този момент даде обещание " постоянен и единен отговор " на " саботажа ".

Според блока пробойните в двата подводни газопровода сред Русия и Германия " не са съвпадане " и има признаци, че са били " тенденциозен акт ".

От своя страна, преди дни Москва съобщи, че версията за бойкот не може да бъде изключена, до момента в който не бъде извършено в допълнение следствие.

Кремъл обаче дефинира като " глупави " и " предвидими " изказванията, че Русия по някакъв метод стои зад възможна офанзива против газопроводите " Северен поток ".

Руското посолство в Съединени американски щати заяви, че военни кораби на Съединените щати са били регистрирани в региона, където бяха развалени тръбопроводите на " Северен поток ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР