Авариралият мост, заради който в община Червен бряг бе обявено

...
Авариралият мост, заради който в община Червен бряг бе обявено
Коментари Харесай

Стана ясна причината за срутването на моста край Червен бряг

Авариралият мост, поради който в община Червен бряг бе оповестено отчасти бедствено състояние, е поемал целия трафик от републиканската пътна мрежа в региона. По него е имало ограничаване за прекосяване на коли до 5 тона , само че то не е спазвано. Минавали са непрекъснато доста по-тежки камиони. Това заяви за Actualno.com кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.
„ Не съм експерт, само че съгласно мен неспазването на това лимитирани е и прекосяването на доста тежки камиони е главната причина за повредата. Мостът е край село Горник и е общински. Целият трафик на републиканската пътна мрежа бе ориентиран към него след затварянето на различен мост за ремонт – този при Чомаковци “, разясни инж. Вълов.
Той дефинира обстановката като сериозна, тъй като е затруднена връзката със селата Горник, Сухаче, Лепица, Чомаковци, Глава и град Койнаре. В тези селища живеят общо към 7 000 души . Налага се да се употребяват обходни направления, които са дълги и бавят пътуващите. По моста могат да минават единствено пешеходци.
Както Actualno.com към този момент писа, от през днешния ден, 24 октомври, в община Червен бряг е оповестено отчасти бедствено състояние. Учебните занятия са прекратени за три дни.
Още през днешния ден комисия ще изготви обходните направления и ще промени графиците на автомобилните транспорти, с цел да може да се възвърне естествената работа на учебните заведения и детските градини. Очакваме инженери-конструктори и мостостроители да дойдат на място и да преценяват какво ще включва незабавният спешен ремонт на оборудването – градивно мнение, период за осъществяване и така нататък Надявам се това да стане до края на деня. Учебните занятия ще продължат от понеделник. Един от разновидностите рейсове да возят децата до моста, те да минават пешком по него и по-късно различен рейс да ги откарва до учебните заведения. Ще търсим най-оптималния метод да го организираме. Въпросът с превозването на пациентите на хемодиализа сме го решили към този момент по същия метод. Ако има по-тежки случаи, те ще бъдат ориентирани към Плевен “, добави инж. Данаил Вълов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР