Авариен ремонт ще бъде извършен на пътя Кричим – Девин,

...
Авариен ремонт ще бъде извършен на пътя Кричим – Девин,
Коментари Харесай

Пропадна пътят Кричим – Девин, ремонтиран миналата година

Авариен ремонт ще бъде осъществен на пътя Кричим – Девин, откакто през вчерашния ден на 93-ия км по третокласния път се задейства свлачище. Над 30 метра от подпорната стена в източното платно се е свлякла по ската на река Въча.

Пропадналата подпорна стена е изграждана при започване на 60-те години при строителството на язовирите " Въча " и " Кричим " и до момента не е главно ремонтирана. Укрепването ѝ не е било част от плана за ремонт на пътя Кричим-Девин, който завърши предходната година и струваше 22 милиона лв..

" При огледите, които нашите експерти правят, не са забелязали нищо обезпокоително, по тази причина не е и била обследвана по време на рехабилитацията на пътя, нито пък е била включена в плана ", съобщи пред Българска национална телевизия инженер Валентина Бакърджиева от " Пътно ръководство " Пловдив.

Заради пропадането е неразрешено придвижването на транспортните средства над 3,5 тона по пътя Кричим – Михалково, а леките коли се движат в двете посоки в едната лента. Предстои геолози да проучат терена и да предложат по какъв начин проблематичният сектор да бъде укрепен. Все още няма изясненост по кое време ще стартират укрепителните действия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР