Аутсорсинг индустрията формира 3,6 на сто от брутния вътрешен продукт

...
Аутсорсинг индустрията формира 3,6 на сто от брутния вътрешен продукт
Коментари Харесай

Аутсорсинг индустрията формира 3,6 на сто от брутния вътрешен продукт на страната



Аутсорсинг промишлеността образува 3,6 на 100 от брутния вътрешен артикул на страната или един милиард и половина евро. Очаква се, оборотът от бранша до 2020 година да нарасне до два милиарда и половина евро като дял от стопанската система. Данните са на Българската аутсорсинг асоциация.

Аутсорсинг услугите обезпечават работа на 48 хиляди чиновници като се търсят експерти за още 20 хиляди позиции. Секторът отдавана е надхвърлил мащабите на колцентровете, показва Пламен Цеков от асоциацията:

Индустрията става все по-специализирана. Вече не се търсят хора, които знаят единствено непознат език Все повече центрове се отварят, профилирани, по ръководство на човешки запаси, също финансов и счетоводен аутсорсинг на отново огромни интернационалните конгломерати. И тук към този момент приказваме за композиция от непознати езици плюс бизнес знания.

Другата наклонност от последните години е разширението на мрежата от офисите на компаниите  от София към останалите градове в страната.

Оформят се други три точки в страната, които стават основни след София. Това са Пловдив, Варна и Бургас. Почти всички огромни компании, които участват на българския пазар, към този момент имат наличие в тези три града, споделя Светослав Иванов.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР