automedia.investor.bgВсеки голям автомобилен производител трябва да направи 16 краш-теста на

...
automedia.investor.bgВсеки голям автомобилен производител трябва да направи 16 краш-теста на
Коментари Харесай

Как се правят краш-тестове на кола за 2 млн. долара

automedia.investor.bg

Всеки огромен авто производител би трябвало да направи 16 краш-теста на собствен нов модел, което значи, че 16 създадени автомобила ще бъдат изцяло унищожени. Сметките демонстрират, че в случай че колата коства 25 000 $, тестванията ще костват към 400 000 $.

Ако обаче автомобилът коства 2 млн. $ и излиза в тираж от 20 бройки, компанията-производител би трябвало да направи 16 спомагателни коли и да загуби над 30 млн. $, с цел да покрие условията. А това е голяма сума, която мъчно някой би си разрешил. 

 Koenigsegg

Случаят с Koenigsegg е тъкмо подобен - годишният размер на произвеждане е 16 автомобила, чиято стойност е над 30 млн. Затова и компанията е принудена да търси други способи за осъществяване на краш-тестовете.

 Koenigsegg

" Много по-евтино е да разбиваш и по-късно да ремонтираш една и съща кола. Да, лишава повече старания, защото е по-сложно, само че ние примес викнали, защото този метод пести време, пари и запаси ", изяснява Кристиан декор Кьонигсег, създател на компанията.



Преди да нанесат вреди на действителната хиперкола, инженерите на Koenigsegg организира симулации на краш-теста на компютър, като те са напълно покрай действителните тествания. Според шведския производител, монококовата конструкция на Koenigsegg Regera разполага с неотстъпчивост на каросерията, която устоя на 65 000 Нм, до момента в който тази на общоприет кросоувър, като BMW X6 да вземем за пример, има е 29 000 Нм.

Снимки и видео: Autoweek

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР