automedia.investor.bgСняг, пясък, скали, кал, лед и дори дълбока вода –

...
automedia.investor.bgСняг, пясък, скали, кал, лед и дори дълбока вода –
Коментари Харесай

Украинският всъдеход, който се катери и плува навсякъде

automedia.investor.bg

Сняг, пясък, скали, тиня, лед и даже дълбока вода – една офроуд машина не стопира пред нищо. Тя се назовава The Ark, а производителят й е украинската компания Sherp от Киев. Автомобилът е дълъг 9,63 м и се състои от предница с две оси и задна с три.

The Ark може да бъде употребен при температури от -50 до +40 градуса. Една от най-интересните му характерности е опцията да преодолява дълбоки до два метра окопи и да се катери над трудности с височина 1,50 м. Тук оказват помощ петте задвижвани моста. С ловко задействане на спирачките The Ark може да се извива като гъсеница.



От огромна изгода отвън пътя са големите гуми с ниско налягане, което усъвършенства сцеплението. Специалният профил им разрешава да работят и като лопати във водата. Замръзнали езера също не са проблем – даже някъде ледът да поддаде, амфибията не потъва.
Налягането в гумите може да се трансформира по време на придвижване. При това то може освен да бъде намалявано посредством изпускане на въздух, само че и увеличение благодарение на отработени газове. Това става допустимо посредством специфичното въздушно окачване. То няма пружини и амортисьори и би трябвало да усъвършенства комфорта и солидността.

4,3-тонната машина има оптималната скорост от едвам 30 км/ч. Във водата тя спада до едвам 6 км/ч. Всъдеходът обаче може да качва наклони до 40 градуса и да минава по напречен надолнище от 30 градуса.

За задвижване служи един изненадващо непретенциозен мотор на корейския производител Doosan. 2,4-литровият дизел предлага едвам 74 к.с. и 280 нютонметра въртящ момнет. Мощността се предава към всички колела посредством петстепенна механична кутия. Разходът на гориво е сред 8 и 12 литра на час. 240-литров контейнер разрешава 24-часова нон-стоп приложимост. С 58 десетлитрови туби пробегът към този момент е 82 часа или над три цялостни дни.



Друга мощ на The Ark са транспортните му качества. Най-простата версия се състои от четириместен челен модул и равна товарна повърхност с куки за закрепване – идеална за транспорт на трупи да вземем за пример. Товароносимостта от 3,4 тона е гигантска.

В композиция с модул за транспорт на пасажери могат да бъдат превозени до 20 души. С това машината е подобаваща за експедиции в изолирани местности, само че и за евакуация на жертви от произшествия. Освен това The Ark може да бъде превърната в мобилна болница с прибавянето на медицински модул.

Снимки и видео: Sherp

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР