automedia.investor.bgПо темата за така нареченета спасителната лента в България не

...
automedia.investor.bgПо темата за така нареченета спасителната лента в България не
Коментари Харесай

Лента за спасители – какво представлява и как се образува

automedia.investor.bg

По тематиката за по този начин нареченета " избавителната лента " в България не се знае доста. Тя съставлява функционалност за пропускане на коли на избавителните служби при запушване, провокирано да вземем за пример от злополука. Идеята е, че колите за спешна помощ и пожарните би трябвало да дойдат допустимо най-бързо до мястото на произшествието, с цел да бъде помогнато на потърпевшите и да бъдат избавени човешки животи.

В България за тази цел по автомагистралата се употребяват спешните ленти – най-малко когато те не са заети от водачи, които желаят да надхитрят и изпреварят останалите. В Германия и Австрия работят строги правила за образуване на свободно пространство, през което избавителните коли да преминат без никакво закъснение.

 Спасителна лента 1

Според една от статистиките, 80 % от водачите имат проблеми при образуването на избавителната лента като акцентират като съществена причина „ спънка от други водачи “. Вероятно много от тях осъзнават, че самите те са били спънка.

Как се образува избавителната лента?

Ако на път с две ленти за придвижване се образува запушване, колите би трябвало да освободят място в средата за прекосяване на спешните коли. На пътища с три и повече ленти за придвижване спешната лента се образува сред междинната и лявата. Шофьорите в ляво би трябвало да правят отстъпка допустимо най- в ляво, а всички останали би трябвало да се ориентират допустимо най- в дясно. За задачата може да бъде употребена и спешната лента.
Този принцип затруднява някои водачи, когато на автомагистралата има повече от една лента.

 Спасителна лента 2

Тук годно е едно просто предписание – правилото за дясната ръка. Образуването на избавителната лента прилича разделянето на пръстите на лявата ръка. Погледнете дланта си и ще разберете, че свободната избавителна лента постоянно е сред най-лявата (палеца) и всички останали ленти (от показалеца до кутрето).

Спасителните ленти важат в Австрия, Германия, Словения, Унгария и Швейцария, като разпоредбите са съвсем идентични. В Италия, Хърватия и Словакия да вземем за пример такова предписание не важи. В някои страни избавителната лента се назовава „ emergency corridor “.

 Спасителна лента 3

Снимки: Autorevue

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР