automedia.investor.bgКогато говорим за безопасност при автомобилите, наред с гумите, основно

...
automedia.investor.bgКогато говорим за безопасност при автомобилите, наред с гумите, основно
Коментари Харесай

5 съвета как да удължите живота на спирачките

automedia.investor.bg

Когато приказваме за сигурност при колите, наред с гумите, главно значение имат и спирачките. Излишно е да загатваме, че спирачната система постоянно би трябвало да бъде поддържана в годно (ако не и отлично) положение, а който мисли иначе, не би трябвало да има шофьорска брошура.

Какво може да се направи, с цел да бъде поддържана спирачната система в положително положение при ежедневна приложимост? Според специалистите не е нужно човек да бъде специалист-механик, с цел да се грижи добре за спирачките на своя автомобил. Следващите 5 съвета ще ви оказват помощ да удължите живота на спирачките.

1. Спиране с цялостна мощ понякога
Ако е допустимо, ускорете до най-много 30 км/ч по спокоен път или по занемарен непряк път (не по обществен/натоварен път), уверете се, че в огледалото за назад виждане няма никакви транспортни средства зад вас и по-късно тествайте леко до умерено педала, с цел да усетите по какъв начин реагират спирачките. Ако се чувствате в сигурност, пробвайте още веднъж целия развой с по-силно прекъсване.
Каква е задачата?
Спирачките на колата ви рядко се натискат мощно в всекидневието. Слоят от нечистотия, конденз или наслойка, който може да се образува върху спирачните накладки/дискове, се отстранява дейно единствено посредством по-силни спирачни маневри. Това е единственият метод да се обезпечи добър резултат на прекъсване при незабавни случаи.

2. Наред ли е спирачната течност?
Като предписание, спирачната течност би трябвало да се сменя на всеки две години. Защо? Спирачната течност е хигроскопична. Това значи, че тя всмуква влага от въздуха и по този метод губи своята топлинна резистентност. Резултатът е, че спирачният резултат понижава или даже изцяло изчезва, когато спирачките са подложени на огромни натоварвания (напр. при шофиране по наклон), когато водата, попаднала в спирачната течност, стартира да кипи. Ако правите постоянно обслужване във вашия сервиз, няма да имате проблеми, тъй като инспекцията на спирачната течност би трябвало да е общоприета във всяка профилирана компания.

3. Проверете педала
Когато моторът работи на луфт натиснете педала на спирачката, до момента в който доближи оптималната спирачна точка (т.е. до момента в който съпротивлението е най-голямо). В този миг педалът към този момент не би трябвало да поддава. Ако това се случва, може да значи, че спирачната система към този момент не е уплътнена или в спирачните маркучи се задържа въздух.
Как да ревизирате дали спирачната система не пропуща?
Бърз взор към спирачната течност в двигателното поделение също дава информация: Ако равнището на течността е ниско, това също може да демонстрира приключване на спирачната система (или износени спирачни накладки).
Какво да извършите, в случай че спирачната система не е уплутнена?
Дори тази диагноза да не се отнася до всички модели транспортни средства, предлагаме посещаване на сервиз в описания нагоре случай. Проверката на спирачната система не коства скъпо, не лишава доста време и по тази причина бързо носи сигурност.

4. След посещаване на автомивката спирайте леко
Така ще отстраните влагата от спирачните дискове, която може да се е натрупала там по време на процеса на измиване. Звучи елементарно и е, само че въпреки всичко може фрапантно да съкрати спирачния път и да удължи живота.

5. При стържене и шумове – посещаване в сервиза
Чувате ли металическо стържене при прекъсване? Тогава за последния ни съвет е съвсем късно, Ако металът срещне метал при прекъсване, има единствено една посока - към сервиза. Най-вероятно спирачните накладки са износени и към този момент се трият със спирачните дискове. В този случай, насочете се непосредствено към най-близкия сервиз!
Същото се отнася и за други „ странни “ шумове, неустойчивост на автомобила при прекъсване, дълъг ход на педала на спирачката, необикновени миризми или даже дим по време на спирачната маневра, мигащи предупредителни светлини или други аномалии, зараждащи при прекъсване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР