Australian Open, втори кръгАлександър Зверев – Джон Милман 6-4, 6-4,

...
Australian Open, втори кръгАлександър Зверев – Джон Милман 6-4, 6-4,
Коментари Харесай

Този път по план: Зверев в трети кръг без загубен сет

Australian Open, втори кръг
Александър Зверев – Джон Милман 6-4, 6-4, 6-0

Александър Зверев продължава безапелационното си показване на Australian Open. Германецът не бе удовлетворен от представянето си макар трисетовия триумф над Даниел Алтмайер в първи кръг, само че през днешния ден надали може да изисква повече от себе си. Световният №3 преодоля с лекост съпротивата на един от локалните любимци Джон Милман – 6-4, 6-4, 6-0 за под 2 часа на корта.

Олимпийският първенец още веднъж ни показва, че дните на тежките петсетови дуели в първите кръгове на Големия шлем са в предишното и с доста стабилен тенис не разреши на австралиеца да се надява на освен това.

Зверев използваше съвършено първия си сервис, а високият % на вкаран първи начален удар водеше и до елементарно извоювани сервис геймове. Германецът завоюва едвам 26% от точките на второто си подаване и направи 7 двойни неточности, само че това не бе съдбовно в тази ситуация. Той отрази два от трите брейкбола на противника си като на собствен ред осъществя 6 пробива и приключи мача с 37 уинъра и 38 непредизвикани неточности.

Единственият пробив за Милман пристигна в самото начало на мача в интервал, в който дуелът стартира с три следващи брейка. Предимството бе задоволително за триумф в сета на Зверев. Нов брейк за 2-1 във втората част също бе изцяло задоволителен.

В третия сет към този момент съпротивата на Милман към този момент я нямаше и доста бързо Зверев стигна до успеха на 0 като загуби единствено три точки на сервис.

Job done ✅

🇩🇪@AlexZverev defeats John Millman 6-4 6-4 6-0 to advance to the third round of #AO2022.

🎥: @wwos • @espn • @Eurosport • @wowowtennis#AusOpenpic.twitter.com/RhzynJ8UMY
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 19, 2022
В трети кръг Зверев ще има мач с непоставен – международният №124 Раду Албот, който победи Александър Вукич с 6-4, 7-6(4), 6-4.

Напред продължава и Аслан Карацев след 3-6, 6-2, 6-2, 6-4 над Макензи Макдоналд. Полуфиналистът от предходната година ще играе с Адриан Манарино в идната фаза като спечелилият от този мач е и евентуалният противник на Рафа Надал за осминафинал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР