Australian Open, трети кръгСебастиан Корда – Даниил Медведев 7-6(7), 6-3,

...
Australian Open, трети кръгСебастиан Корда – Даниил Медведев 7-6(7), 6-3,
Коментари Харесай

Още един фаворит е аут: Корда отстрани Медведев


Australian Open, трети кръг

Себастиан Корда – Даниил Медведев 7-6(7), 6-3, 7-6(4)

Себастиан Корда записа една от най-големите победи в кариерата си, побеждавайки Даниил Медведев в трети кръг на Australian Open. Руснакът имаше проблем с китката, който оказа съществено въздействие върху представянето му, само че това не лишава от достижението на международния №31, който изигра нов мощен мач в Австралия през този сезон и доближи до първия си осминафинал в Мелбърн.

Там негов конкурент ще бъде десетият в схемата Хуберт Хуркач, който по-рано през днешния ден отстрани Денис Шаповалов.

Медведев записа повече асове (9-3) и направи по-малко двойни (3-5) непредизвикани неточности (26-55), само че за сметка на това Корда имаше превес във връзка с уинърите (49-28). Американецът завоюва 72% от точките си на първи сервис (53/74) и оползотвори пет от десетте си шанса за пробив (50%), до момента в който Медведев осъществя четири от своите шест брейкпойнта (67%).

Противно на упованията, мачът стартира доста по-добре за Корда, които взе самодейността през цялото време и осъществя два пробива, правейки резултата 4-1 в своя изгода. Впоследствие обаче Медведев откри ритъма си и съумя да реализира цялостен поврат за 6-5, преди американецът да докара сета до тайбрек. В него финалистът от Аделаида стигна до два сетбола, които обаче бяха избавени от неговия конкурент. Корда обаче продължи да слага международния №8 напрегнат и в последна сметка взе преднина в мача след 7-6(7).

В началото на втория сет физическите болката в китката, която изпитваше Медведев, стартира да лимитира от ден на ден опциите му в днешния мач. Корда се възползва оптимално от това и продължи да играе с доста скорост и експанзия, като това му разреши да осъществя ранен пробив и да поведе с 3-0. Впоследствие американецът смъкна темпото и предприе по-дефанзивен метод, като по този метод резервира насъбраната преднина и завоюва втория сет с 6-3.

Третият сет стартира по този начин, както предходните два – с ранен брейк и задатък от 2-0 за Корда. Американецът задържа тази разлика до 4-2 и изглеждаше, че е напълно покрай успеха. Медведев обаче стартира да рискува доста повече на сервис, до момента в който в това време непредизвиканите неточности на неговия конкурент зачестиха. Това разреши на двукратния финалист в шампионата да запише два следващи гейма на нула, както и да пробие сервиса на международния №31 и по този метод да реализира поврат за 5-4.

Корда обаче също не загуби точка при идващото си подаване, като на няколко пъти нападна сполучливо бекхенда на Медведев. Впоследствие обаче слайсът на няколко пъти съобщи американеца и това разреши на неговия конкурент да се приближи на гейм от спечелването на сета. Корда обаче не разреши на международния №8 да осъществя решителен пробив и докара нещата до тайбрек.

Той мина чудесно за американеца, който стигна до пет следващи мачбола след няколко безкомпромисни офанзиви с форхенд, които не оставиха шансове на Медведев. Руснакът обаче отговори с ас, последван от две непредизвикани неточност на съперника му. Корда обаче не му разреши да продължи да се надява на поврат и победи със 7-6(7), 6-3, 7-6(4) след три часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР