Australian Open, полуфиналДаниел Колинс – Ига Швьонтек 6-4 6-1След като

...
Australian Open, полуфиналДаниел Колинс – Ига Швьонтек 6-4 6-1След като
Коментари Харесай

Колинс изненада Швьонтек и ще дебютира на финал от Големия шлем


Australian O pen, полуфинал
Даниел Колинс – Ига Швьонтек 6-4 6-1


След като Мадисън Кийс отпадна по-рано през днешния ден, Съединени американски щати въпреки всичко ще има своя финалист на Australian Open ’22. Даниел Колинс надигра Ига Швьотенк с 6-4 6-1 в изненадващо едностранен дуел и ще дебютира в мач за трофей от Големия шлем.

Световната №30 наказваше съвсем всеки втори сервис на съперничката си, като завоюва 18 от 21 точки в тези обстановки и това се оказа основно за развоя на срещата.

Американката бе доста по-агресивна и задържа високо равнище от първата до последната точка, до момента в който Швьонтек увеличи своето единствено за къс интервал от срещата.

Мачът стартира с задатък от 4-0 за Колинс, само че в края на първия сет успяхме да забележим няколко гейма, в които и двете играха на върха на опциите си. Полякинята върна един пробив, само че не съумя да запише поврат.

Въпреки обстоятелството, че влезе във втората част след положителен завършек на първата, Швьонтек още веднъж рухна и завоюва единствено точка в първите си две подавания.

Двубоят завърши след час и 20 минути, когато Колинс записа трети пробив за втория сет и триумифра с 6-4 6-1.

На финала тя ще се изправя против представителката на домакините Ашли Барти, която през тази седмица играе на висота, почтена за първото ѝ място в ранглистата и е изгубила приблизително по 4 гейма на мач.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР