Ауди иска от юли да свръже новите си модели коли

...
Ауди иска от юли да свръже новите си модели коли
Коментари Харесай

"Ауди" синхронизира колите си със светофарите и в Европа

Ауди " желае от юли да свръже новите си модели коли с ръководството на светофарите в Инголщат, където е централата на компанията, заяви ДПА. Това е система за шерване на информация, с помощта на което автомобилът се движи с оптимална скорост, с цел да е допустимо най-близо до " хващане " на така наречен зелена вълна по улиците.

Услугата се ползва от 2016 година в няколко американски града като Лас Вегас, Лос Анджелис и Вашингтон, където над 4700 кръстовища се ръководят от централизирани системи. В Германия, а и в Европа попринцип, сходно нещо е по-сложно, защото светофарната инфраструктура е по-децентрализирана, изясняват от " Ауди ".

Компанията ще се опита да вкара системата и в други европейски европейски градове от 2020 година

В Съединени американски щати системата се назовава Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA) и дава информация коя е целесъобразната скорост, с цел да не се постанова да стопират на алено на всяко кръстовище. Някои модели от 2017 и 2018 година имат технология V2I (vehicle-to-infrastructure, " от колата към инфраструктурата " ), посредством която получават данни от център за ръководство на светофарите, с помощта на вграден хот спот 4G LTE.

Казано по-просто, това е цифровизирана версия на броячите за секундите под светофарите в България, единствено че под формата на датчик, който " осведоми " непосредствено автомобила какъв брой време остава до промяната от алена на зелена светлина и какъв брой километра в час е целесъобразно да се поддържат.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР