Атрактивен проект за 241 574 евро спечели хасковската община Минерални

...
Атрактивен проект за 241 574 евро спечели хасковската община Минерални
Коментари Харесай

Ремонтират къпалнята в Хасковски минерални бани

Атрактивен план за 241 574 евро завоюва хасковската община Минерални бани, заяви кметът Мюмюн Искендер. Проектът е озаглавен " Минерални пътища - ваканции и природа в едно намигване ”, с акроним на " Минерални пътища ”.
" Водеща е гръцката община Мики, а ние сме сътрудници. Предвижда се повсеместен ремонт на общинската минерална баня и закупуване на ново съоръжение за възстановяване активността. Буквално в последните дни на 2018 година Общинският съвет в Минерални бани утвърди присъединяване ни в плана ", разяснява Искендер.
Той добави, че администрацията му продължава да прави опити да откри връзки с съветския федерален окръг Якутия. Неотдавна в Минерални бани гостува тяхна делегация. " Ще търсим побратимяване с община от тази част на Сибир и благоприятни условия да осигурим отмора и лекуване на техни поданици. Именно по тази причина гостите се интересуваха от опциите за инвестиция в националния курорт ", показа кметът.
" Истината е, че община Минерални бани през последните години възвърна известността си на народен курорт, какъвто е била прочее и преди началото на прехода. Хората идват тук на първо място поради лечебните свойства на минералната вода, а ние като домакини сме длъжни да създадем пребиваването им тук и прелестно. Затова и първите планове, които реализирахме, бяха ориентирани към парковете, улиците и най-много чистотата. Вече са преустроени всички паркове с финансиране по разнообразни европейски планове ", добави Мюмюн Искендер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР