Атмосферното налягане ще се повишава, но ще е по-ниско от

...
Атмосферното налягане ще се повишава, но ще е по-ниско от
Коментари Харесай

Бури или жеги? Как ще започне новата седмица

Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще е по-ниско от междинното за месеца, оповестява Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта преваляванията и гръмотевиците в Източна България ще спрат, само че в Западна още веднъж ще превали. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Утре ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа сдържан вятър от запад-северозапад и с него температурите още малко ще се намалят, оптималните ще са най-вече сред 26° и 31°, в София - към 27°. Привечер и през нощта против вторник в западната половина от страната ще превали, в планините там и ще прегърми.Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа слаб, след обяд сдържан вятър от запад-северозапад.
-->
Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към три бала.Над планините ще е най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще към 21°, на 2000 метра - към 14°. Привечер и през нощта против вторник в масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми.

Във вторник валежната зона ще се реалокира на изток, а от запад облачността ще се раздра и ще намалее до слънчево време. На повече места ще са преваляванията в Северна България и планинските региони, до вечерта и там ще спрат. Ще духа до сдържан северозападен вятър, последователно през втората половина на деня ще отслабне. Температурите още ще се намалят, повече в Северна България, където оптималните ще са сред 21° и 25°, а в Южна - от 24° до 29°. 

В сряда ще бъде най-вече слънчево. Сутринта ще е много ветровито, дневните температури ще се покачат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР