Атмосферното налягане ще се понижава; в началото на денонощието все

...
Атмосферното налягане ще се понижава; в началото на денонощието все
Коментари Харесай

Идват още сняг и студ, ако ви предстои пътуване, бъдете внимателни

Атмосферното налягане ще се понижава; при започване на денонощието към момента ще е по-високо от междинното, само че вечерта към този момент ще е доста по-ниско, сочи прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология п.

 
През идващото денонощие метеорологичната конюнктура ще се усложни . През нощта със слаб, на следващия ден - с сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Валежите ще продължат и ще се усилят: в Северна България и високите котловинни полета ще са от сняг, в Горнотракийската равнина през нощта ще са от дъжд, само че със захлаждането денем и там дъждът ще се примесва и ще минава в сняг; единствено в крайните югозападни региони дъждът ще остане от дъжд.
 
Ще се образува снежна завивка , а на доста места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания . Сутрешните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса, денем ще се намаляват и към 14.00 часа ще са сред минус 3 и 2 градуса, по-високи в крайните югозападни региони.
 кодове времето Национален институт по метеорология и хидрология п

 
Над Черноморието ще е облачно с превалявания от влажен сняг, в южните региони - от дъжд. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 2 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е най-вече 3 бала.
 
В планините ще вали сняг, ще има условия за снегонавявания. Вятърът ще е сдържан до мощен от изток- североизток, по най-високите върхове - от юг, по здрач ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3 градуса, на 2000 метра - към минус 6.

 
През нощта против петък преваляванията ще продължат , към този момент и в по-голямата част от Южна България ще вали сняг. В петък денем преваляванията ще отслабват , само че едвам по здрач ще стартират да стопират. Вятърът ще отслабне, в Южна България - сензитивно.
 
Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са към нулат а - там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието - до 7-8 градуса, с превалявания, още веднъж най-вече от дъжд. В събота ще доминира облачно време, тук-там и ще превали слаб сняг. Вятърът тук-там в Западна България ще стихне. Сутрешните температури ще са негативни - в Северна България ще са и под минус 5 градуса, дневните ще са най-вече сред 0 и 5 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР