Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През

...
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През
Коментари Харесай

Не забравяйте чадърите - нахлува студен фронт, на места валежите ще са значителни

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за март. През деня още малко ще се намали.

Днес времето над страната ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, обилни в Западна и в Централна Северна България. С сдържан до мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух, а към вечерта, със захлаждането, във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. По студения атмосферен фронт на доста места в югозападните, централните и източните региони от страната ще прегърми. В източната половина от страната, през по-голямата част от деня вятърът ще е южен. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в Северозападна България и високите полета на Западна малко по-ниски. През нощта против вторник студеният въздух ще обхване цялата страна, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, след обяд и през нощта против вторник - интензивни. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, по-късно денем с валежи от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който вечерта ще отслабне и през нощта против вторник ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 39 мин. и залязва в 18 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 54 мин. Луната изгрява в 7 ч. и 50 мин. и залязва в 20 ч. и 36 мин. Фаза: два дни след новолуние
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР