Атмосферното налягане през нощта ще се повиши и ще стане

...
Атмосферното налягане през нощта ще се повиши и ще стане
Коментари Харесай

Облачно и до 17 градуса в събота

Атмосферното налягане през нощта ще се увеличи и ще стане по-високо от междинното за месеца, на следващия ден след обяд ще се намалява.

През нощта преваляванията съвсем на всички места ще спрат, облачността ще се раздира и понижава. След среднощ тук-там в равнините и низините ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще бъде съвсем безшумно с минимални температури най-вече сред 0° и 5°, в София - към 1°. Утре ще доминира слънчево време с повече облачност над планинските и източните региони, където на обособени места, основно след обяд, ще превали дъжд. Ще остане съвсем безшумно. Максималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, в София - към 14°.

Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна, преди обяд по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обяд тук-там ще има слаби превалявания от дъжд, над 1800-2000 m - от сняг. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 7°, на 2000 m - към 0°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има в следобедните часове и на обособени места, основно по южното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. Преди обяд, когато ще бъде съвсем безшумно, в обособени региони ще бъде с ниска облачност или мъгла. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 36 мин. и залязва в 18 ч. и 35 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 59 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 3 мин. и изгрява в 10 ч. и 41 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР