Атмосферното налягане бавно ще се понижава и към края на

...
Атмосферното налягане бавно ще се понижава и към края на
Коментари Харесай

И днес ще вали, ще е облачно

Атмосферното налягане постепенно ще се намалява и към края на деня към този момент ще е малко по-ниско от междинното за месеца.

Днес ще има раздрана облачност, над източната половина забележителна и на доста места там ще има превалявания от дъжд, който в обособени региони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

 

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Над планините ще има променлива облачност. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските региони - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде към 6°, на 2000 м – към минус 1°.

 

В петък в западната половина от страната ще е съвсем безшумно, най-вече ясно и на обособени места ще има условия за слани. В източната част ще духа слаб северен вятър, ще има раздрана облачност, преди обяд на доста места в равнините забележителна ниска, от която е допустимо и да преръмява, а сутринта и видимостта ще е понижена.

В събота ще доминира слънчево време. Ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините е допустимо да превали едва. Вятърът ще стане южен, към момента ще е слаб, само че ще стартира стопляне.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР