Атлетико Мадрид не успя да победи Еспаньол в мач от

...
Атлетико Мадрид не успя да победи Еспаньол в мач от
Коментари Харесай

Атлетико се спаси от голяма издънка срещу 10 от Еспаньол

Атлетико Мадрид не съумя да победи Еспаньол в мач от 13-ия кръг на Ла Лига, който приключи 1:1. Макар да останаха с човек повече след пряк червен картон на Леандро Кабрера, хората на Диего Симеоне инкасираха попадение, дело на Сержи Дардер, само че с гол на Жоао Феликс съумяха да вземат точка от мача. Така Атлетико събра 24 точки на 3-ото място във краткотрайното класиране, където Еспаньол е 16-и с 12 точки.

Още преди приключването на половин мехлем игра гостите от Барселона останаха с човек по-малко на терена, откакто Хуан Луис Пулидо сподели пряк червен картон на Леандро Кабрера, който закъсня при влизане против Алваро Мората и по този начин заплаши здравето на нападателя на „ дюшекчиите “.

В 30-ата минута Алваро Мората стреля с глава след директен свободен удар, само че топката мина около гредата.

Четири минути по-късно Маркос Йоренте получи топката в наказателното поле, само че при шута му топката мина над напречната греда.

Въпреки че бяха с човек повече, домакините първи се пропукаха, като това се случи в 62-ата минута. Тогава Хоселу смъкна топката с глава след центриране на Оскар Хил. На пътя на топката бе Сержи Дардер, който с добре ориентиран удар прати топката в мрежата на Ян Облак.

След това попадение домакините се хвърлиха в офанзива, като в 65-ата минута Хосе Хименес стреля с глава, само че топката прелетя около левия непряк дирек.  

Натискът на хората на Диего Симеоне даде резултат в 78-ата минута, когато Тома Лемар пусна топката пред вратата на Бенжамен Лекомт и там Жоао Феликс се разписа.

В края на мача нито един от двата тима не съумя да упражни сериозен напън в търсене на второ попадение и по този начин срещата остана без победител. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР