Атлетико М си отмъсти на Реал М за загубата в

...
Атлетико М си отмъсти на Реал М за загубата в
Коментари Харесай

Атлетико си отмъсти на Реал в голово шоу за Купата на Краля

Атлетико М си отмъсти на Реал М за загубата в полуфиналите за Суперкупата на Испания и го в профил от шампионата за Купата на краля. " Дюшекчиите " се постановиха с 4:2 на " Сивитас Метрополитано ". И този мач, сходно на срещата в Рияд през предходната седмица, мина през продължения. Редовното време приключи 2:2. Така селекцията на Диего Симеоне откриха място измежду осемте най-хубави в шампионата, до момента в който Реал ще се концентрира в Ла Лига и Шампионската лига. Останалите тимове, които не престават към четвъртфиналите са Барселона, Майорка, Севиля, Реал Сосиедад, Селта, Атлетик Билбао и Жирона. Те ще излъчат и новия притежател на Купата на Краля, откакто " дюшекчиите " детронираха сегашния.

Атлетико поведе в 39-ата минута. Подоване зад отбраната беше отиграно неприятно от Рюдигер, който в опита си да почисти с глава сервира топката на Самуел Лино и бразилецът я отклони във вратата. Точно преди края на полувремето Ян Облак направи нехарактерен гаф и подари изравнителен гол на Реал. Вратарят излезе да боксира едно центриране от фал на Модрич, само че отклони топката към личната си врата, с цел да си означи автогол.

След почивката беше ред на " кралете " да създадат огромен гаф. В 57-ата минута Камавинга отби една топка към вратата си, Андрий Лунин пък я отклони в крайници на Рюдигер и Алваро Мората на празна врата нямаше по какъв начин да сгреши за 2:1.

В 80-ата минута Маркос Йоренте пропусна страховит късмет да вкара трети гол за Атлетико и секунди по-късно отборът му беше осъден. Белингам центрира отляво и таман влезлият Хоселу с глава възвърне равенството. Този гол вкара мача в продължения и в тях Атлетико още един път поведе. В стотната минута Винисиус загуби една топка, Антоан Гризман го преодоля по десния фланг и от доста дребен ъгъл разстреля Лунин за 3:2.

В 119-ата минута всичко беше решено с контраофанзива, при която Мемфис изведе Рикелме и той незабавно порази вратата за 4:2.

Преди това Барселона взе глътка въздух след тежкото проваляне от Реал Мадрид за Суперкупата и с победа над Унионистас де Саламанка съумя да се класира на четвъртфиналите за Купата на Краля.

Третодивизионният отбор позволи поврат и отстъпи с 1:3 на собствен терен, въпреки че сътвори грижи на каталунците, изключително през първото полувреме. По-високата класа на Барса обаче си сподели думата и напрежението върху Шави и отбора най-малко за известно време ще спадне.

Унионистас поведе с прелестен гол след половин час игра, когато Алваро Гомес засече от въздуха центриране отляво. Точно преди края на полувремето Барселона съумя да изравни, откакто Унионистас наивно позволи да прати прекалено много хора в предни позиции и да бъде осъден при контраофанзива. Феран Торес беше изведен зад отбраната, напредна и стреля идеално в ъгъла за 1:1.

В 60-ата минута в игра се появи българският нападател на домакините Борислав Станков. Десетина минути по-късно обаче натискът на Барса даде резултат - Жул Кунде беше оставен да си настройки топката и да стреля от отдалеченост, с цел да направи 2:1. Малко по-късно Алехандро Балде проби отляво и с неспасяем удар, при който му оказа помощ горната греда, реши всичко. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР