Атлетик Билбао се класира на финал за Купата на Краля

...
Атлетик Билбао

БГНЕС / EPA/Miguel Tona

Коментари Харесай

Атлетик Билбао мечтае за Купата на Краля от 40 години насам

Атлетик Билбао се класира на край за Купата на Краля и мечтае за първи трофей от шампионата от тъкмо 40 години насам. Класирането на край се случи по-изключително безапелационен метод. Баските победиха от 3:0 в реванша против Атлетико (Мадрид) и общо резултат 4:0 от двата мача.

Така Атлетик, който е вторият най-успешен отбор в шампионата, се класира за своя край №40. Баските имат 23 трофея, само че последният от тях пристигна едвам преди 40 години – през 1984-а. От оня мач против Барселона преди 40 години последваха още шест финала, пет от които в последните 15 години, само че всички те бяха изгубени от баския отбор.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Athletic Club (@athleticclub)

Всичко на реванша на „ Сан Мамес “ бе решено през първата част от братята Уилямс. След задатък от 1:0 от първия мач, още в 13-ата минута Атлетик поведе и в реванша. Нико Уилямс асистира на по-големия си брат Иняки за, а в края на полувремето Иняки върна жеста на Нико. Двамата си размениха ролиите на помощник и голмайстор за второто попадение, като при към този момент общ резултат от 3:0 особена конспирация нямаше. Гурусета повиши на 3:0 на „ Сан Мамес “ в 61-ата минута. Като по този метод с общ резултат 4:0, Атлетик справедливо отиде на край. Дюшекчиите бяха разгромени по безапелационен метод и справедливо отпаднаха от конкуренцията.

Шансът за трофей е голям. Решителният конфликт ще се организира на 6 април в Севиля, а противник на баските ще е тимът на Майорка. Те от своя страна към този момент 21 години чакат нов трофей от конкуренцията. С оглед на класирането и моментната форма, несъмнено Атлетик са любимец.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР