АТЛАНТИК СИТИ, Ню Джърси (АП) — Две федерални агенции по

...
АТЛАНТИК СИТИ, Ню Джърси (АП) — Две федерални агенции по
Коментари Харесай

Американските агенции изготвиха планове за защита на застрашените обикновени китове по време на офшорни вятърни операции

АТЛАНТИК СИТИ, Ню Джърси (АП) — Две федерални организации по околна среда издадоха проекти в четвъртък за по-добра отбрана на застрашените китове на фона на развиването на офшорни вятърни паркове.

Бюрото за ръководство на океанската сила на Съединени американски щати и Националната администрация за океаните и атмосферата разгласиха дефинитивни проекти за отбрана на застрашените северноамерикански китове, от които в света са останали единствено към 360.

Агенциите споделиха, че се пробват да намерят способи за по-добра отбрана на китовете на фона на вълната от планове за офшорни вятърни паркове, изключително на източното крайбрежие на Съединени американски щати. Те възнамеряват да търсят способи за намаляване на евентуалните неподходящи въздействия на офшорни вятърни планове върху китовете и техните местообитания.

Стратегията ще употребява изкуствен интелект и пасивно акустично наблюдаване, с цел да дефинира къде се намират китовете в даден миг и да следи въздействието на развиването напразно върху животните.

Той също так...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР